A csütörtöki Autómentes Napon egyetlen jeggyel egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén.

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára a bejegyzésben kifejtette, egy új akciót vezetnek be az Autómentes Nap alkalmából: ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start-, Volánbusz-, GYSEV-, MÁV-HÉV-jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig. Hozzátette: a gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC-pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap.

A kedvezmény a vonatokon 2. osztályon,tram-trainen, a helyközi Volánbusz- és Budapesten kívüli vonalszakaszokon közlekedő HÉV-járatokon érvényes. Egyes települések helyi közlekedésében díjmentesen vehetők igénybe a helyi Volánbusz-járatok is.

A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de a mai napon felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan. A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet 1. osztályon utazni, melyre a jegy szól; a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes. Az akció részletei itt érhetők el.

Forrás: MTI 

Címkék