Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / szabadidő

szerkesztés

Meteoritsimogatás és távcsövezés – Jön az Egy Hét a Csillagok Alatt programsorozat

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 08. 05. 15:29

Menjetek ki a szabadba esténként és gyönyörködjetek az égi jelenségekben, keressétek meg a csillagképeket, a bolygókat és számoljátok a hullócsillagokat! Augusztus 5. és 12. között rendezik meg országosan az Egy Hét a Csillagok Alatt programsorozatot, melynek célja, hogy jobban megismerjük és megfigyeljük az égi jelenségeket. A programok között találtok előadásokat, nappali és éjjeli távcsövezést és meteoritsimogatást is.

Idén is megrendezik az Egy Hét a Csillagok Alatt programsorozatot, úgyhogy nemcsak az erkélyünkön és a teraszunkon nézhetjük a csillagokat és a hamarosan érkező Perseidák meteorrajt, de különféle programokon vehetünk részt. Budapesten augusztus 9-én és 12-én este 9-től az MCSE Polaris Csillagvizsgálóban vehetünk részt távcsöves bemutatón, illetve szakavatott csillagászok mutatják meg az éjszakai égbolt látványosságait.

Svábhegyi Csillagvizsgáló idén is megrendezi a Hullócsillagok Éjszakáját – jegyvásárlás a Csillagvizsgáló oldalán – augusztus 11. és 13. között, ahol a meteorrajon túl azt is megnézhetjük, mi lesz a hullócsillagokból, miután lehullottak. A csillagvizsgáló tetőteraszán a Holdat, a Szaturnuszt és a Jupitert is megfigyelhetjük. Érdemes pokrócot és piknikkosarat ragadni és kimenni a Normafára, hogy részt vegyünk a Hullóchillaglesen, ahol távcsöves bemutatás, lézeres csillagképtúra és hullócsillagles is lesz az Anna-réten.

Hasonló tartalmak

Admin mode