2023. augusztus 19-én veszi kezdetét az atlétikai világbajnokság Budapesten. A szervezők egy rövidfilmben mutatták be az esemény logóját, melynek hangsúlyos eleme a főváros emblematikus szobra, a Gellért-hegy tetején egy pálmaágat a magasba emelő Szabadság-szobor.

A Gellért-hegy tetején álló Szabadság-szobor, ez a 14 méter magas karizmatikus nőalak a város szinte minden pontjáról jól látható, Budapest egyik fő jelképe, így nem véletlenül került a logóba sem. A nőalak a győzelem és a hősiesség jelképe, míg a magasba tartott pálmaág pedig az ókori atléták jutalma volt. Magyarországon minden korosztályos és felnőtt világversenyt megrendeztek már atlétikában, kivéve a szabadtéri világbajnokságot, ám jövőre már ez is meglesz. A világ harmadik legnagyobb sportrendezvényének híreit több mint egymilliárdan követik világszerte.

Budapest új látványossága az épülő új Nemzeti Atlétikai Központ. A komplexum lesz a magyar atlétika otthona és egyúttal a régió atlétikai központja is. Nemcsak a versenysportok helyszíne lesz az építmény, hanem a város lakosságának fontos létesítménye is: a stadion felső szintjén elhelyezett futókörön, a dunai panorámával a háttérben lehet majd sportolni, kikapcsolódni.

A világbajnokságra a jegyek értékesítése 2022 negyedik negyedévében kezdődik. Különféle típusú ajánlatokkal – kedvezményekkel, akár egy mozijegy árának megfelelő jegyárral – készül a szervezőbizottság, hogy minden igényt kielégítsen a választék. A jegyértékesítéssel kapcsolatos információkért és a vb híreiért a Magyar Atlétika Facebook-oldalt érdemes követni.

Címkék