A Szépművészeti Múzeum Matisse-kiállítása felér egy álomutazással, és ezt az élményt csak tovább mélyíti a VYF, vagyis Balázs Viola és Szécsi Tamás duója, akik a francia művész visszatérő motívumait újragondolva készítették el a limitált selyemsál kollekciójukat.

Már akkor egyik ámulatból estünk a másikba, amikor megnéztük a Szépmű Henri Matisse – A gondolatok színe kiállítást, ahol hosszú perceket töltöttünk egy-egy festmény előtt, úgyhogy külön öröm nekünk a VYF és a Szépművészeti Múzeum kollaborációjában készült selyemsál kollekció. Matisse az egyik legsokszínűbb művész, nemcsak festészettel foglalkozott, de grafikákat, könyvillusztrációkat, szobrokat és papírkivágásokat is készített – ez a módszer ihlette a sálakat is.

A három méretet és három különböző mintát felvonultató kollekció a művész visszatérő motívumaiból merít: madarak, korallszerű ornamentika, aktok, a színes virágokkal teli, keleti és arab hangulattal átfűtött belterek jelennek meg egészen újraértelmezve a selyemsálakon. A kollekciót Budapesten tervezték, ám az anyagokat az olaszországi Comóban festették.

A Balázs Viola és Szécsi Tamás tervezte kapszulakollekció kurátora Horváth Lili, akivel kollaborációban készültek a limitált, több méretben megvásárolható darabok. Ha ti is feldobnátok a nyári ruhatáratok Matisse motívumaival, akkor a VYF weboldalán vagy a Szépművészeti Múzeum boltjában szerezhetitek be a selyemsálakat.

Címkék