Ha a lusta nyári délutánokon vagy a hétvégi szabadnapokon szeretnénk kikapcsolódni a természet és a vízpart közelében, szívesen lazítanánk egy hideg itallal a kezünkben, miközben elnyúlunk a kényelmes napozóágyakon, akkor irány a Kopaszi-gáton az Aligátor! Miközben a dunai panorámát csodáljuk, a szmókerekben sülnek a BBQ-fogások, a szaftos hamburgerek, készülnek a füstös ízek és a jobbnál-jobb grillételek.

Nyáron mágnesként vonz minket a vízpart, és ha éppen nem a tengerparton vagy a Balaton mellett süttetjük a hasunkat, szerencsére Budapesten is számos lehetőségünk van, hogy vízközelbe kerüljünk. Egyik kedvenc helyünk a Lágymányosi-öbölben elnyúló Kopaszi-gát, ahol a remek gasztroszpotok mellett igazi zöld oázis vár ránk. Az Aligátor klasszul összefésülte a természetközeliséget és a kellemes nyári lazulós-eszegetős-iszogatós hangulatot, így a teraszról a dunai panorámát élvezhetjük, de ki is ülhetünk a bisztró előtt helyet foglaló színes napágyak egyikébe, hogy az árnyas fák alatt hűsöljünk.

Érkezzünk kellemes hétköznapi ebédre a kollégákkal, munka utáni iszogatásra a baráti társasággal, nyáresti romantikus randira a párunkkal vagy hétvégi kikapcsolódásra a családdal, az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a számítását. Sőt, akár céges rendezvényeknek vagy esküvőknek is remek helyszínválasztás lehet az Aligátor. Nemcsak a lazulós vibe nagyon kellemes, de az ételek is egy sütögetéssel egybekötött kerti party élményét adják, nem is beszélve arról, hogy remek zenés programok is várnak ránk. 

Közös csemegézés, hűsítő levesek, füstös BBQ-k

Vegyük szemügyre először is az Aligátor sava-borsát, és pörgessük át az étlapot! Ha csak közösen csipegetnénk valamit, vagy felvezetnénk a füstös-grilles fogásokat, akkor erre remek lehetőséget adnak az előételek, az aszalt fügével és friss zöldségekkel érkező sajttál az antipasti válogatás vagy a sajt-, tonhal- és padlizsánkrémes 3-as fogat. A levesek közül a hűsítő hideg mangókrémlevest nem érdemes kihagyni egy forró nyári napon, de ha hozzánk hasonlóan valaki a fokhagymakrémlevesek rajongója, akkor különösen örülni fog, mert az Aligátorban camembert-rel bolondítják meg. 

A főételekkel pedig megérkeztünk az igazi grillparty hangulathoz: kérhetünk vaddisznótarját, füstölt sültburgonya válogatással, lazacfilét ropogós grillzöldségekkel, vagy faszénen sült csirkemellet parmezános burgonyapürével. Ha pedig Aligátor, akkor itt a Krokodil steaket is megkóstolhatjuk parázsburgonyával és a varázslatos „Bolygó Hollandi” mártással.

Az Aligátor burger vonalon is nagyon erős, ott van például a Koreai BBQ Burger, ahol a kimchis-csilis slaw krém adja meg az ázsiai alapot, BeerBQ Burgernél a házi sörös BBQ szósz viszi a prímet, a Stinky Pete Burgerben a gorgonzolás-gombás ragu van a főszerepben, a Cheeseburger Extrával pedig a klasszikus ízek rajongói kapnak egy kis bónuszt. Az Aligátor természetesen a gyerekekre is gondolt, ők Kroki, Némó vagy az igazi kalózos Rossz fiúk kedvencét kérhetik az étlapról. Ha pedig a sós fogásokra csúszna még valami édes, akkor a málnás, fehércsokis tortácska vagy a mangómártással turbózott sajttorta lesz a mi desszertünk.

A füstös, BBQ-s ízeket valamivel le is kell öblíteni, ezt pedig 10 féle limonádéval, 5 féle csapolt sörrel, remek borokkal, Aligátor fröccsökkel és különleges koktélokkal tehetjük meg. Nagyon erős a gin felhozatal is, a sörcsapon pedig a klasszikusok mellett a Horizont és a Rizmájer kraft söreit is megtaláljuk.

Zenés programok, borvacsorák

Az Aligátorban nemcsak jókat ehetünk és ihatunk, de számos remek program is vár ránk. Pénteken és szombaton a DJ gondoskodik a laza jazzy-lounge hangulatról, de rendszeresek a kisebb koncertek, fellépések is a bisztró teraszán. Emellett a nyáron többször is élvezhetjük a borvacsorák nyújtotta élményt, ahol öt fogást párosítanak öt vagány borral. Az eseményekről az Aligátor Facebook-oldalán vagy honlapján találtok infókat.

Címkék

Elérhetőségek

Aligátor 1117 Budapest, Kopaszi-gát 9. Facebook-oldal Weboldal