A Nyitottak vagyunk egyesület az idei Pride Hónap alkalmából egy kis gasztronómiát is belecsempészett mostani kampányába.

A kampány lényege, hogy a Madhouse Bistro csapata olyan ételeket tett fel az étlapra, amiket elsőre sokan nem ennének meg, csak, mert nem hangzanak jól, vagy mert rossz a hírük – vagy mert nem igazán ismerjük őket. Ennek ellenére egytől egyig szuper fogásokat találunk az étlapon. Az üzenet: ha a tányéron le tudjuk győzni az előítéletet, akkor talán az életben is, embertársainkkal szemben.

A Nyitottak vagyunk felkérte a feliratos tányérjairól ismertté vált Hitka Viktória képzőművészt, hogy válasszon olyan üzeneteket, amelyek kreatívan közvetítik a nyitottság és az elfogadás szellemiségét. A kampányhoz csatlakozókat a Hitka Viktória által tervezett üzenetek mellett fotózták le, hogy másokat is arra ösztönözzenek, hogy kiálljanak a nyitottságért a közösségi médiában és a munkahelyükön is. 

Nyitottak vagyunk-menü a Madhouse Bistróban

A kampány partnere, a Madhouse Bistro csapata évek óta támogat civil szervezeteket. A Madhouse Bistro a kampány részeként egy különleges, „nyitottságot hirdető” menüt is tervezett, olyan frappáns ételekkel, amelyek kóstolásához valódi nyitottság kell. A szimbolikus gesztussal azt szeretnék megmutatni, hogy megéri nyitottnak lenni. A menük megvásárlásából befolyt összeggel a Madhouse Bistro a Nyitottak vagyunk munkáját és küldetését szeretné támogatni. 

A menüben találtok szivárványkarfiolt, ázsiai kakasherét kovászos kenyérrel, toszkán pacalt, marhanyelvet és egy rózsaszín flamingók névre elkeresztelt desszertet, ami verjus sablé breton és vattacukor. 
 
A Nyitottak vagyunk közösségével, támogatóival és barátaival a 27. Budapest Pride felvonuláson is lehet találkozni július 23-án, szombaton. Ha szeretnél csatlakozni, írj a gera@nyitottakvagyunk.hu e-mail-címre. 

A kampányhoz az alábbi módon lehet csatlakozni:

· Készíts magadról vagy a munkahelyi csapatodról egy fotót, videót vagy szelfit, és posztold a kampány egyik üzenetével: „Nyitottnak lenni alap”, „Nyitottnak lenni lehetőség”, „Nyitottnak lenni jó ügy”, stb. 

· Instagramon ha storyban is használod, keress rá a kampány stickercsomagjaira is, amiket a „weareopen”, nyitottakvagyunk” keresőszóval találsz meg.

Címkék