Új turisztikai portál indult, ami Magyarországot mutatja be – többek között gasztronómiai és turisztikai szempontból.

A Hello Hungary platform hiánypótló kezdeményezés lehet a lifestyle jellegű portálok terén. Három pillére: egy interaktív gasztroturisztikai kalauz, egy online turisztikai magazin, valamint egy eseménynaptár.

A gasztroturisztikai kalauz a térképes vizualizáció révén is praktikus iránytű, amelyen több száz, gasztroturisztikailag releváns vonzerő (vendéglátóhelyek, borászatok, kávézók, cukrászdák, farmok, manufaktúrák) adatlapja kerül megjelenítésre, Budapesten kívüli, országos spektrummal. Naprakész és hasznos információkkal, illetve funkciókkal tűzdelve, fotókkal illusztrálva ad képet a turisztikailag is vonzerővel bíró célpontokról.

Az online magazin tartalmának gerincét meghallgatható cikkek, friss hírek és mozgóképi tartalmak adják. A desztinációk aktív, gasztronómiai és kulturális turisztikai célpontjait ajánlva a látogatók figyelmébe, különös tekintettel a családosan is felkereshetőkre. Az eseménynaptár a vidéki rendezvényekre épít, legyen szó koncertről, fesztiválról vagy sporteseményről. Belföldi utazásra ösztönző narrációval bírnak a térségeket bemutató videók és VR-tartalmak, valamint a portál Facebook- és Instagram-oldala is.

Olyan szempontok, mint az akadálymentesített, a családbarát vagy éppen a kerékpáros- és kutyabarát tulajdonságok, szintén kiemelt szerephez jutnak a tartalmak sorában. A platform tartalmai angol nyelven is elérhetőek. A reszponzív weboldal tartalma Android- és iOS-platformokon futó applikáció formájában is elérhető lesz a közeljövőben a hamarosan induló Facebook- és Instagram-csatornák mellett.

Az oldal itt érhető el.
 

Címkék