Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Az Agymanók és a Toy Story készítője, valamint a Nike vezető dizájnere is előadást tart a következő Brain Baron

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 06. 23. 11:39

Deanna Marsigliese-vel, a Pixar művészeti vezetőjével, az Agymanók és a Toy Story készítőjével és hozzá hasonló lebilincselő előadókkal érkezik a Brain Bar jövőfesztivál.

A szervezők 2022. szeptember 29-én és 30-án 8. alkalommal hozzák el Budapestre a világ legégetőbb kérdéseit és legbátrabb gondolkodóit. A rendezvény célja idén is, hogy tudást, inspirációt és eszközöket adjon fiataloknak a jövőjük alakításához, ráadásul most új helyszínen, a Magyar Zene Házában várják a fesztiválozókat. A részvétel diákok és tanárok számára ingyenes.

Deanna Marsigliese-vel, a Pixar művészeti vezetőjével, az Agymanók és a Toy Story készítőjével és hozzá hasonló lebilincselő előadókkal érkezik a Brain Bar, amely idén is az emberiség legfontosabb kérdéseit helyezi a fókuszba. Többek között olyan témákat feszeget, mint a nagyvállalatok és az influenszerek manipulatív hatása a Z generációra, a biztonság fogalmának átalakulása a 21. században, illetve a metaverzum jövője. 

Deanna Marsigliese

Fotó: Brain Bar

A 2022-es fesztivál előadói között ott lesz tehát Deanna Marsigliese, a Pixar művészeti vezetője, de érkezik Dan Breznitz kanadai tudós, aki ledönti az innovációval kapcsolatos népszerű mítoszokat. Görögország korábbi, motoros-bőrdzsekis pénzügyminisztere, a nemzetközi sajtó által ünnepelt Jánisz Varufákisz szenvedélyes beszéddel készül Budapestre a kriptovaluták utópiája ellen.

Dan Breznitz

Fotó: Brain Bar

Lysandre Follet, a Nike vezető dizájnere is Budapestre látogat, aki már a mesterséges intelligencia segítségével tervezi az élsportolók által viselt és a tömegek által szeretett és gyűjtött cipőket. Michiganből utazik haza Érdi Péter világhírű magyar agykutató, számos tudományos sikerkönyv szerzője, aki az eldobhatóság után a javítás kultúrájának visszatérését vizionálja a 2020-as évekre. Valamint először láthatjuk Magyarországon a futurista divattervező, Anouk Wipprecht robotikus ruhakölteményeit is.

Ez csupán néhány a közel száz előadó közül, akik a fesztivál színpadán megkérdőjeleznek mindent, amit eddig gondoltunk a jövőről. A résztvevők pedig akár a színpadon is csatlakozhatnak az előadókhoz, hogy maguk tegyék fel a kérdéseiket vagy vitába szálljanak a világ minden pontjáról érkező vendégekkel.

Regisztráció és kedvezményes early bird jegyek már elérhetők a Brain Bar oldalán, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-eseményben lehet folyamatosan nyomon követni. 

Fotó: Brain Bar

Hasonló tartalmak

Admin mode