A Néprajzi Múzeum új épülete május végén nyitotta meg kapuit a Városligetben. A közel 7000 négyzetméternyi kiállítótér, az ingyenesen bejárható Kerámiatér, az interaktív tárlatok, na meg a hatalmas tetőkert mind felfedezésre csábítanak. Június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján pedig még jobban megismerhetjük az új múzeumot: rendhagyó vezetéseken és épületbejárásokon kalandozhatunk, táncelőadások visznek közelebb a gyűjteményekhez, szuper gyerekprogramokra számíthatunk, de lesz korhatáros tárlatvezetés a Kerámiatérben, éjszaka pedig koncerttel és táncházzal zárhatjuk az élményekkel teli napot.

A Néprajzi Múzeum városligeti székhelyének építését lépésről lépésre követtük, majd ahogy megnyitott a múzeum, első kézből számoltunk be élményeinkről, később pedig részletesen elmerültünk a Kerámiatér különleges világában. A májusi nyitást követően a múzeum rögtön fel is vette a ritmust, a Múzeumok Éjszakáján szuper programokkal várják a látogatókat, melyek közül most kedvenceinkből válogattunk.

A múzeum már 15:00 órától várja a gyerekeket, ahol képzeletben a szöuli időszámítás veszi majd kezdetét, így a legkisebbek is átélhetik az éjszakai programok varázsát, de partinyitó jazzjátszótér is vár rájuk Dés Andrással és zenekarával. 17:00 órától izgalmas vezetéseken vehetünk részt, ahol a kurátorok mellett például Réz András filmesztétával járhatjuk be a tárlatokat, de Taraczky Dániellel, a ZOOM kiállítás látványtervezőjével is nézhetünk kiállításokat. Beleshetünk a kulisszák mögé is, látogatható lesz a múzeum készülő állandó kiállításának egy roppant izgalmas és látványos része: a hatméteres adatszobor. 20 órától A Willany Leó Improvizációs Táncszínház előadását élvezhetjük, 22 órától pedig korhatáros tárlatvezetés indul a kerámiatérben 16 éven felülieknek. 22:30-tól készüljünk a fergeteges hangulatra, ugyanis Sőregi Anna széki versek koncertje alapozza meg a táncházat, ahol egészen hajnali fél 1-ig mulathatunk majd.

A Múzeumok Éjszakájára itt tudtok online jegyet váltani, a Néprajzi Múzeum részletes programbontását pedig itt találjátok.

Címkék