A legnagyobb budapesti gyerekfesztivál, a Generali Gyerek Sziget utolsó hétvégéjéhez ért. De ezen a két napon is sok újdonsággal, koncerttel és játékkal várják a családokat a Hajógyári-szigetre. Lesz Farkasházi Réka és a Tintanyúl-, Rutkai Bori- és Kiskalász-koncert, színházi előadás, de még az amerikai focit is ki lehet majd próbálni ezen a hétvégén.

A Hajógyári-sziget három hétvégén át ismét a gyerekek fesztiváljává változott, de aki esetleg eddig lemaradt volna az ingyenes programokról, most szombaton és vasárnap még kilátogathat a szigetre. A gyerekek tesztelhetik ügyességüket a Generali Kalandpályán, a Vándor Vurstli Lovagvárban vagy Karamella Cirkuszvilágában, próbára tehetik magukat a Logikai és Társasjátékok helyszín modern társasjátékaival vagy alkothatnak a Kézműves Palotában. A legapróbbaknak a Jana Babajátszóház szól, ahol labdatengerben kúszhatnak, „megmászhatják” a játékhegyeket, matatófalakkal ügyesedhetnek a Gyerek Sziget szívében. A játszóház mögött pelenkázó és babaetető sátor is van a családok kényelme érdekében.

Ismét kinyit a 19. FINA Világbajnokság szurkolói pontja is, ahol a kicsik játékos formában tanulhatnak az újrahasznosítás és a környezetvédelem fontosságáról, míg a Gyerek Paradicsomban ezúttal a Duna-nap alkalmából legnagyobb folyónkkal és a hajózás történetével ismerkedhetnek meg. Szombaton a gyerekek betekintést nyerhetnek az amerikai futball világába is és kipróbálhatják a filmekben már sokszor látott, az edzések során használt eszközöket a Rangers American Football Team helyszínénél. A közlekedésbiztonsági oktatóprogramon a gyerekek játékos formában sajátíthatják el a közlekedés és a balesetmegelőzés ismereteit, a helyszínen kipróbálhatnak egy mini-KRESZ-pályát is.

Szombat délelőtt zenés mesejáték és táncház, majd a Kiskalász együttes fellépése, vasárnap Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes, míg délután a Kabóca Bábszínház és Rutkai Bori várja majd a gyerekeket.
 
Részletes program itt

Címkék