Ki ne szeretne néhány percre visszarepülni a gyerekkor cukorkaszínű, tejszínhabos világába, szuper gofrik és shake-ek közé, amik igényes és adalékanyag-mentes hozzávalókból készülnek. Belga csoki, valódi tejszínhab és puha tészta, színes öntetek és gyümölcsök segítenek a város legújabb szelfiparadicsomában elrepülni az édes bűnözés játékos és vidám földjére.

A Waffini-franchise tulajdonosai eredetileg a balatoni nyarak nosztalgikus gofrizásait emelték új szintre, amikor egyéves kísérletezés után megszületett a náluk kóstolható végleges recept, amit a legkülönbözőbb finomságok – fagylalt, tejszínhab, cukrok, csoki és gyümölcs  tesznek egy kis nyári bűnözés tökéletes eszközévé. Eddig csak Balatonfüreden és Székesfehérváron kóstolhattuk édességeiket, mostantól azonban csak a Haris közig kell elmennünk a gofrijaikért.

Az üzletben elvitelre is kérhetjük a kedvencünket, de megéri beülni egy kis pluszmosolyért a cukorkaszínekkel és shake-es, sütis tapétával díszített belső térbe, ahol öt percre újra gyereknek érezhetjük magunkat és szuper környezetben fogyaszthatjuk el amúgy teljesen Insta-kompatibilis gofrinkat.

Mostanáig bűnös élvezetekről írtunk, ez azonban nem teljesen helytálló, hiszen minden gofri teljesen adalékanyag-mentes és a legjobb hozzávalókból készül, így biztosak lehetünk abban, hogy a süticsodánkat díszítő tejszínhab csak tejszínt tartalmaz, a lecsöppenő csokiszósz pedig magas kakaótartalmú belga csokoládéból készült, ráadásul az ételallergiásokra is gondoltak, van cukor- és laktózmentes változat is.

Hiszen a gofrikat illetően nem babra megy a játék a Waffiniben. A hagyományos (alap: 620 Ft – feltétek: 220 Ft-tól 520 Ft-ig) feltétek segítségével nagyjából végtelen mennyiségű variációt tartalmazó lehetőség mellett megkóstolhatjuk a hajtogatott, vanília- vagy csokipudinggal és más finomságokkal töltött pitegofrit (2170 Ft), a nyáron fagyival hódító waff & gót (1970 Ft) és a jókora adag bubble waffeleket (2970 Ft, baileyses: 3670 Ft), amelyek között többféle csokis – oreós, ferrerós vagy After Eight-es – változatot is találunk. Ahol a névadó édességeket a puha gofri, hab és öntet között megtaláljuk a fogásban.

Mi a relatíve kisebb adag chocodogot (1470 Ft) próbáltuk, annak is az epres-csokis változatát. A tészta puha és könnyű volt, ráadásul langyos csokiszószra leltünk benne, eperrel nekünk ez mindig tuti kombináció, legközelebb megkóstoljuk a túrórudis variációt is, aminek ezt a népszerű édességet találjuk a közepén.

A waffelekhez kávékülönlegességeket kérhetünk, vagy többféle shake-ből választhatunk, sőt, hamarosan szendvicseket is kipróbálhatnak a kevésbé édesszájúak. Biztosan ezek is nagyon finomak lesznek, de azért ne álljunk ellen az édességeknek se, engedjünk magunknak öt perc lazulást, és harapjunk egy jót a puha, édes gofritésztából.

Címkék

Elérhetőségek

Waffini Budapest 1052 Budapest, Haris köz 4. Facebook-oldal Weboldal