Közhelynek hangzik, hogy az vagy, amit megeszel, egészen addig, amíg nem egy olimpiai bajnok ajánl nekünk saját séfjével közösen kikísérletezett, egészséges fogásokat, teljesen elfogadható, szinte gyorséttermi áron. Pedig a kooolban, Hosszú Katinka és vőlegénye, Gelencsér Máté közös éttermében nagyjából ez történik.

A mindennapi hajtás közepette még a legnagyobb kanapéhuszárok is sokszor kívánják, hogy bár annyi energiájuk lenne, mint egy olimpiai bajnoknak, ha pedig egészséges, aktív életet folytatunk, már a kíváncsiság miatt is érdekelhet minket, hogy mi történik szervezetünkkel, ha egy élsportolót felkészítő séf fogásait fogyasztjuk. A kooolban most kipróbálhatjuk ezt az érzést, hiszen a most nyílt superfoodétterem szakácsa, Móricz Kitti már évek óta főz Hosszú Katinkának, a versenyfelkészülések idején is, az úszónő pedig most szeretné megmutatni mindenkinek, hogy ez a fajta, tápanyagokban gazdag, egészséges és mentes étkezés lehet változatos, sokszínű és árban akár egy szélesebb réteg számára is elérhető.

A menü összeállítása egyébként teljesen úgy történt, ahogy gondoljuk. Katinka és vőlegénye, Gelencsér Máté egy éven át próbálgatták és tökéletesítették Móricz Kitti séffel közösen a fogásokat. Olyannyira, hogy a sajtómegnyitón mi az olimpiai bajnok kedvenceit próbálhattuk ki. Katinka saját bevallása szerint leginkább Kitti desszertjeiért van oda, a mi egyik kedvencünk is a pisztáciás csokitorta volt, ami hihetetlenül szaftos, krémes, kakaós és emellett egészséges, cukor- és tejmentes is. Katinka a főételek közül kiemelte még a parajos sült céklát tonhallal, ahol a zöldség sóágyon sül, így megőrzi csodás színét, ehhez csatlakozik a szezámmagkérges tonhal rózsaszínje, így nemcsak ízletes, de igazán csinos fogást kapunk.

Nekünk még nagyon ízlett a hideg, bazsalikom- és oregánóolaj miatt extrán zöldfűszeres ízvilágú paradicsomleves és a jalapeñós csirkemell is, amihez pikáns, nagyon finom paradicsomszósszal tálalt, és a hajdina miatt ropogós gyökérzöldségeket kaptunk. Az étkezéskor kínált toastra is érdemes kitérni, hiszen ezt is saját recept alapján sütik, hajdina-, cirok- és köleslisztből, így rengeteg pluszrost van benne.

A legtöbb fogás egyébként helyben készül, annyira az alapoktól, hogy még a joghurt és a toasthoz kínált tahini is saját. Mi mintegy nyolcféle fogást próbáltunk, de már a negyediknél úgy éreztük, hogy elteltünk, és csak az ízek és színek okozta kíváncsiság miatt ettünk tovább. Meglepő volt, hogy még a picike kóstolóadagok hatása is kitartott egész délután, jóval később lettünk éhesek, mint általában.

A kooolnál amúgy tényleg elérhető áron, jó méretű adagokban vásárolhatjuk meg ezeket a finomságokat. A levesből és napi főételből vagy bowlból álló menü például 2490 Ft, a különböző bowlok – ahol az ismertebb, szusirizses poke mellett quinoás, hajdinás és üvegtészta-alapút is találunk – 2390 Ft-ba kerülnek. Ezenkívül még köret+fehérje, vagyis valamilyen hús, hal vagy vegetariánus opció és különbözőképp elkészített zöldségek kombinációját is kérhetjük, de ennek a verziónak az ára is 3000 Ft körül mozog, mindenképp 4000 forint alatt marad. Az egészséges választék amúgy elég sok alternatívát kínál, így azok is megtalálhatják kedvencüket, akik hagyományosabb ízekre vágynak, és azok is, akik inkább különlegességeket ennének, ezenkívül pedig dzsúszok, smoothie-k is várnak bennünket.

A fogásokat heteken belül kérhetjük házhoz szállítással is, de azért érdemes legalább egyszer beülni és megnézni a jópofa belső teret, amit úgy alakítottak ki, hogy megidézze a budapesti fürdők világát, az úszósportot és Katinka eddigi életútját is. Az apró mozaikokkal kirakott beltér és a fal mellett épített pad az úszóversenyek rajtját idézi, így mi is olimpiai lendületet vehetünk délutánunk következő részéhez egy finom, tápláló és egészséges ebéd után. Azt javasoljuk, hogy próbáljátok ki ezt az érzést minél hamarabb.

Címkék

Elérhetőségek

KOOOL – EAT MOVE LIVE 1055 Budapest, Szent István körút 21. Facebook-oldal