gasztró

szerkesztés

A hazai gasztronómia krémjének ízemlékei jelennek meg az idei Gourmet Fesztiválon

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 05. 10. 16:34

Május 27–29. között végre újra összegyűlhetünk a Millenáris gyepén, hogy kétéves kihagyás után együtt ünnepeljük a hazai gasztronómiát, az alapanyagoktól a gyönyörű tálalásig. Idén az „örökség” tematika köré rendeződik a seregszemle és gasztroünnep, ami izgalmas és személyes fogásokat jelenthet.

A gasztronómiáért rajongók két éven keresztül nélkülözni kényszerültek a gasztroünnepélyt, ahol az ország színe-java megmutatja, milyen szellemiségben, milyen ízekkel dolgozik az év 365 napján. Olyan fesztivál ez, ahol a szakma és a vendégkör új kíváncsiskodókkal bővülve együtt beszélget, ízlel, koccint. Ráadásul workshopokat, előadásokat, látványfőzéseket látogatva interaktívan be is lehet kapcsolódni mindebbe. 

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Ahogy eddig is, összesen 100 kiállító vesz részt (a kiállítók listáját ITT olvashatjuk) a jubileumi, idén 10 éves Gourmet-n: 50 étterem, illetve cukrászdák, termelők, borászatok, pezsgőpincészetek, koktélbárok is megjelennek, természetesen egészséges balanszot tartva. Akinek a topgasztronómia felé húz a szíve, ugyanúgy megtalálja majd a számítását, mint azok, akik a street foodban látják a potenciált. Az egyik legklasszabb dolog ebben a fesztiválban, hogy testközelből figyelhetjük a standokon készülő ételeket, párbeszéd alakulhat ki séf és vendég között, mindez kötetlen hangulatban.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Az idei „örökség” tematika tovább erősíti a lokális, szezonális megközelítést, ráadásul az ország legjobb éttermei, legismertebb konyhafőnökei így megmutathatják, hogy milyen ízekhez nyúlnak vissza szívesen, gyermekkori emlékeik milyen inspirációkat nyújtanak, vagy ők maguk mit adnának át a következő generációknak. Pont annyi szabadság van ebben, amitől játékos, élvezhető és sokszínű lesz. Ha lehet, mi most sokkal jobban várjuk, mint amikor egy-egy fogásra húzták fel a Gourmet Fesztivált. Ez így személyesebb, és talán több mozgásteret is ad.

Ami a programokat illeti, a Gourmet Akadémia mindennap workshopokkal és demófőzésekkel várja a tanulni és szórakozni vágyókat. Fellép többek között Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (SALT), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani, de Steiner Kristóf vegán workshopján, japántésztagombóc-készítésen vagy kézművesgin-kóstolón is részt vehetünk. A desszert sem maradhat el: lesz babka, flódni, és megkóstolhatjuk Menyhárt Attila, a Kollázs cukrászséfjének egyik remekművét is. A pontos program itt található.

Fontos, hogy idén rendhagyó módon nem négy-, hanem háromnapos lesz a fesztivál, így péntektől vasárnapig tart a hedonista rendezvény. Mivel a vasárnap május utolsó hétvégéjére esik, vagyis gyereknapra, ezért ezen a napon kiemelt figyelmet kapnak a legkisebbek, olyan sztárokkal süthetnek-főzhetnek együtt, mint Rosenstein Tímea, Szabi a Pék vagy Wolf András, és őket várja majd a Kerek Perec gasztrojátszótér és a Babajátszóház is. Ott találkozunk! 

Hasonló tartalmak

Admin mode