Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

Rácz Jenővel együttműködve újranyílt a Ráday utcai Costes

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 03. 24. 11:41

Budapest gasztronómiai történetének legendás helye, a Costes 2008-ban nyitotta meg kapuit a hazai fine dining rajongói előtt, és alig másfél évvel később már Michelin-csillaggal díjazták a kiemelkedő szakmai tevékenységét. Most azonban, két év kényszerszünet után, Rácz Jenővel együttműködésben végre újranyílt Budapest első Michelin-csillagos étterme.

A fine dining vendéglátás Ráday utcai fellegvára immár tizenkét éve töretlenül őrzi a csillagát, de sajnos a pandémia alatti korlátozások, a turizmus visszaesése és a vendéglátást napjainkban sújtó munkaerőhiány ezt az egységet sem kímélte, ezért két éven keresztül csak azok élvezhették az étterem fogásait, akik házhoz rendelték az étterem személyzetét, hogy otthonukban, a saját konyhájukban készítsék el és tálalják fel a különleges étkeket. Egy hónapja még bombaként robbant a hír a gasztronómiát kedvelők körében, hogy március közepén nemcsak újranyit a legendás étterem, de a tekintélyes múlt méltó folytatása érdekében séfpatronként Rácz Jenő is csatlakozik az étterem csapatához. Azóta nemcsak hogy összeállt a csapat és véglegesedett a koncepció, de hétfőn este már az első vacsoravendégeket is sikerrel fogadta az étterem.

Fotó: Seregélyes Gábor

A Costes-csoport tulajdonosainak ezzel az együttműködéssel nem titkolt célja, hogy a korábban főleg gasztroturisták által látogatott Ráday utcai étterembe ezentúl jobban bevonzzák a magyar vendégeket is, mivel Rácz Jenővel közös másik éttermük kapcsán azt tapasztalták, hogy a nyitás óta folyamatos telt házzal működik, és még mindig hetekre előre kell asztalt foglalni. 

Koppány Levente és Rácz Jenő

Fotó: Seregélyes Gábor

A Rácz Jenő nevével fémjelzett konyha helytartója Koppány Levente lesz, akinek egyáltalán nem ismeretlen a Costes Ráday étterem, hiszen korábban, Palágyi Eszter vezetése alatt is dolgozott már ebben a Michelin-csillagos konyhában. A fiatal szakember igazi hírnevet akkor szerzett a szakmában, amikor a fiatal szakácsok legnevesebb nemzetközi versenyén, a S.Pellegrino Young Chef versenyen megnyerte a közép-európai elődöntőt Hamburgban, majd a milánói döntőn a világ kilencedik legjobb fiatal séfjeként végzett. Levente Budapest mellett Londonban dolgozott huzamosabb ideig, ahol több csillagos helyen is bizonyította már rátermettségét.

Fotó: Seregélyes Gábor

Az újranyitó és számos elemében megújuló Costes étterem az első időszakban egy hatfogásos kóstolómenüvel várja a modern európai konyhát kedvelőket, aminek részeként nemcsak a konyhai csapat révén újul meg, hanem az étterem hangulata, stílusa is kicsit lazább lesz a korábbinál. A nyitvatartása kapcsán is elég egyedi lesz a Ráday utcai étterem, ugyanis a főváros fine dining éttermeitől eltérően az első időszakban még csak három napig lesz nyitva, amelyből a szombat akár megszokottnak is mondható, viszont a másik két nap a vasárnap és a hétfő lesz, amikor szinte senki más nincs nyitva a fine dining éttermek közül.

Fotó: Seregélyes Gábor

Hasonló tartalmak

Admin mode