Gazdag Richárdék egy éve nyitották meg a Blaha mellett amerikai stílusú BBQ-éttermüket, ahova minden burgerrajongónak el kell zarándokolnia! A köztudottan nem agyonfűszerezett, hanem sokkal inkább alapanyag-központú, texasi stílusú oldalas és pulled pork mellett elképesztően bitang burgereket és szuper gulyáslevest is találunk az étlapon.

Annak ellenére, hogy sokszor a Nagykörúton nagyítóval kell keresni a jó éttermeket, néha rábukkanni egy-egy gyöngyszemre. A József körút elején – a legendás és hamisítatlan lélekvesztő Blaha Söröző helyén – tavaly nyílt Richies Roosters nemcsak tiszta és kulturált környezetet és minőségi italkínálatot nyújt a betérő magyar és külföldi vendégseregnek, hanem remek texasi BBQ-ételeket, quesadillát és az egyik legjobb burgert, amit az utóbbi időben kóstoltunk.

Rendben, vágjunk is bele a közepébe! Teszteléskor – ha már egy texasinak mondott helyre érkeztünk – egyből az amerikai burgert kértük be, és már az első harapás után eldőlt, hogy amint lehet, írunk a helyről. Kulisszatitkokat árulunk most el, de ez nálunk így szokott működni: tesztelünk, és ha nem üti meg a színvonalat, akkor fizetés után csendben és rezzenéstelen arccal, angolosan távozunk. Ebben az esetben azonban a burger elfogyasztása (valójában befalása) után bemutatkoztunk, gratuláltunk, és azonnal időpontot egyeztettünk, hogy fotóssal is vissza tudjunk jönni és bemutassuk nektek ezt a remek helyet.

Visszatértünkkor Ricsi széles mosollyal és kedvesen fogadott minket – ahogy tapasztalatunk szerint mindenkit, aki benyitott az ajtón –, és szerényen jelezte, hogy nagyon örül, hogy így tetszett az amerikai burger, de most a Piti névre hallgatót kellene megkóstolnunk, már ha tényleg komoly burgerrajongók vagyunk. Mivel azok vagyunk, hamarosan ott gőzölgött előttünk a Ricsi szabolcsi kötődése miatt először csak gegből született, majd abszolút közönségkedvenccé vált fogás. (Ráadásul a buci külön tapsot érdemel!)

Az egyik alkotóelem ugyanis a lapcsánka, amit sokan tócsniként ismernek. Persze tejföllel, ahogy kell! A Piti burger (buci, 20 dkg 100% marhahús, baconbe tekert cheddar, szárított paradicsomos tejföl, lapcsánka, lila hagyma, saláta – 3990 Ft, menüben 4990 Ft) egyből az egyik kedvencünkké vált, alig várjuk a téli burgeres toplistánkat, hogy ott méltó helyére illesszük!

Sajnos az előzőleg egekig dicsért borda a beszállító hibájából éppen elfogyott – csokoládé meg ugye nem is volt... –, így egy isteni pulled pork tállal folytattuk (tépett malac, steakburgonya, házi káposztasaláta, whiskey-s BBQ-szósz – 4590 Ft), és kértünk mellé feketecheddar-falatkákat is (5 db – 1190 Ft) meg egy adag szaftos grillezett lazacot sült édesburgonyával és salátával (5890 Ft), mert hát figyelnünk kell az alakunkra is...

A Richies Roostersben nemcsak finom BBQ-ételeket, leveseket, grilltálakat és a város egyik legfrankóbb burgereit kapni, de a csapat is kedves, előzékeny és kifejezetten jó fej. Jól láthatóan számos törzsvendég ejti útba napi szinten a Richiest, és bár akad köztük, aki csak egy kávéra, egy pohár sörre, egy burgerre vagy egy délutáni-esti meccsnézésre ugrik be, egy dolog közös mindegyikükben: itt biztosan jól érzi magát!

Címkék

Elérhetőségek

Richie’s Rooster’s 1085 Budapest, József körút 9. Facebook-oldal