Eddig 42 világvárosban aratott sikert a The Art of the Brick című kiállítás, amelyen a New York-i művész, Nathan Sawaya kizárólag LEGO® építőkockákból készült szobrai, alkotásai láthatók. A különleges tárlatot február 28-ig nézhetjük meg a Király utcai Komplexben.

Nathan Sawaya New York-i művész mintegy egymillió építőkockát felhasználva több mint 100 műalkotást hozott létre, amelyekkel kisebbeket és nagyobbakat is arra ösztönöz, hogy alkossanak szabadon több generáció egyik kedvenc építőjátéka, a LEGO® segítségével. A kiállításon, amely már 42 világvárosban bemutatkozott, megcsodálhatjuk, ahogy a szögletes kockákból pixelszerű, hajlékony vonalak, kerekded formák jönnek létre. A játékosabb témák és figurák mellett a művészettörténet legismertebb alkotásai, Michelangelo Dávidja, Van Gogh Csillagos éj című műve vagy éppen Leonardo da Vinci Mona Lisája LEGO® formájában kel új életre, valamint egy 6 méter hosszú Tyrannosaurus rex-csontváz másolatát is megtekinthetjük. 

A kiállításon FunZone területet és interaktív sarkot is kialakítottak, ahol gyerekek és a felnőttek is kedvükre, szabadon alkothatnak a nagy LEGO® medencében. A tárlat akadálymentes, és audio guide vezetéssel is látogatható.

Címkék

Elérhetőségek

Komplex 1061 Budapest, Király u. 26. Facebook-oldal Weboldal