A Párisi Udvar elegáns kávézójával, champagne-bárjával és exkluzív építészeti megoldásaival már eddig is a város egyik legelegánsabb helyszíne volt, ezért is lehet méltó helyszíne az orosz cárnak készült munkáiról híressé vált aranyműves-dinasztia, a Fabergé ékszerház első magyarországi márkaképviseletének. A csodás ékszerek hazai képviselője Tamás Lóránt aranyműves, a Tamas L’orant márka tulajdonosa, akit elsősorban különleges óráiról ismerhetünk.

A Párisi Udvar felújítása óta kívül-belül pazar dísze a Ferenciek terének. A barna és óarany színek dominálta, férfiasan elegáns térben mi is többször jártunk, bemutattuk az épületet, eltöltöttünk egy éjszakát az itt működő szállodában, kipróbáltuk a champagne-bárt, a kávézót és az éttermet is. A gyönyörű tér azonban még mindig tud újat mutatni, a nyár folyamán ugyanis itt nyílt meg a Tamas L’orant márka üzlete, a Fabergé hazai márkaképviselete. A bolt színei, hangulata tökéletesen illeszkedik az elegáns térhez, csakúgy, mint a két márka által képviselt értékek: az állandóság, a kreativitás, a szakértelem és az egymás után következő generációk tudása.

A Fabergé műhely


Az első Fabergé tojást III. Sándor rendelte meg 1885-ben felesége számára, a legnagyobb ortodox ünnep, a húsvét alkalmából. Az első darab tömör külseje zománcozott, kinyitva egy színarany tojássárgát találunk benne, ami további meglepetéseket rejt. Az ajándék akkora örömet okozott a cárnénak, hogy III. Sándor ezután minden évben újabb tojással lepte meg, a hagyományt pedig fia is folytatta. Itt meg is nézhetünk néhányat az apró remekművek közül.

A Tamas L’orant márka különleges órái teljesen egyediek, csak egyetlen és egyedi azonosító jellel ellátott darab készül belőlük. A kézműves-megmunkálású alkotások alapját minden esetben első osztályú, 80-120 éves mechanikus zsebórák szerkezetei adják, amelyekhez Lóránt egyedileg tervezi és gyártja az aranytokokat.

Tamás Lóránt és a Fabergé cég egy rangos müncheni vásáron találtak egymásra, múlt héten pedig a közös együttműködés kezdetét jelentő bemutatón mutatták be alkotásaikat. A megnyitóra a Fabergé Magyarországra hozta nagy értékű drágaköves ékszerkollekciójának kiemelkedő darabjait, amelyek alkotása során az ékszertervező dinasztia visszanyúlt az 18851917 között készített és világhírűvé vált családi alkotásaik formavilágához, amelyek mellett Tamas L’orant különleges, nemegyszer gyűjtőktől az eseményre visszakért óráit is megtekinthettük. Ezeket a darabokat egészítették ki a magyar származású ékszerész saját tervezésű és készítésű gyémánt ékszerei, amelyek közül talán a legismertebb a rangos nemzetközi verseny kategóriagyőztese, a Tahiti gyöngysor volt. Az ékszereket a bemutatón a legszebb magyar színésznők és hírességek, Balla Eszter, Dévényi Dalma, Eke Angéla, Gubik Ági, Jakab Juli és Kovalik Natasa mutatták be.

Címkék

Elérhetőségek

Tamas L'orant 1053 Budapest, Ferenciek tere 10. Weboldal