Szeptember 15. és 19. között minifesztivállal ünnepli 10. születésnapját a Budapest Park, mely 2012 óta meghatározó része a fővárosi koncertéletnek. Az Xtra Feszt keretében ad koncertet a Csaknekedkislány és a Carson Coma, Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik és a Supernem, míg az utolsó napon a Pöttömkerttel zárul a sorozat.

Tízéves Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri koncerthelyszíne, a Budapest Park, ahol most öt napon át jobbnál jobb koncerteken ugrálva és a kedvenc dalaitokat hangosan énekelve ünnepelhetitek közösen a jubileumot. Annak idején sokakat szíven ütött a Zöld Pardon bezárása, de a 2012-re (néhány hét alatt) felépült Budapest Park megnyitása elég jó kárpótlás lett, ráadásul létrejötte a ZP alapítójának és főszervezőjének köszönhető, aki egy hangulatában hasonló, de színvonalasabb, sokszínűbb, monumentálisabb koncerttér kialakításában gondolkozott. 

Fontos mérföldkő az első X. a Budapest Park életében, és ezt a jubileumi szezont nem is akárhogyan ünnepli! A szeptember 15. és 19. közötti Xtra Feszten minden korosztály megtalálja a maga programját, hiszen a line-upban van minden, Jamie Winchestertől a Follow The Flow-n és a Vad Fruttikon át egészen a Carson Comáig vagy éppen a Farkasházi Réka és a Tintanyúlig.

A fesztivált egy autentikus manouche swing felállás, a Canarro nyitja, majd 19 órától beveszi a nagyszínpadot a Carson Coma, ami legalább annyira megőrjíti a rajongókat, mint régen a Beatles. Az ötnapos fesztivál a komolyzenét kedvelőket is várja, a Matthias Quartet Mozart, Bach és Brahms szerzeményeit viszi a Park színpadára. A szervezők különféle meglepetésekkel is készülnek, így ne lepődjön meg senki, ha a nagy ugrálás közepette egy tánccsoport gyűrűjében találja magát. A zenei programok mellett irodalom, bábszínház és kicsiknek szóló környezettudatos játékok is lesznek.

Címkék