A Margitszigeti Atlétikai Centrum lesz a helyszíne az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata szabadtéri filmvetítés-sorozatának augusztus 7–22. között.

A 16 estén keresztül zajló vetítések ingyenesek, és minden alkalommal más-más ország filmjeit vetítik: az utóbbi évek európai művészfilmjeinek legnépszerűbb alkotásait nézhetjük majd, de lesz némi távol-keleti és izraeli kitekintő is. Filmmel jelentkezik többek között Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Ausztria, Csehország, Litvánia, Norvégia, Szlovákia, Japán, Finnország, Belgium, Észtország, Németország és Izrael. 

A filmek között láthatunk többek között komédiát, dokumentumfilmet, romantikus történelmi drámát, családi filmet és road-movie-t is. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. Ami pluszt jelent a többi kertmozihoz képest, hogy itt igazi piknikélményben lesz részünk: a 300 férőhelyes füves pályán egy pokrócon elheverve élvezhetjük a filmeket. Büfé nincs, ételt, italt viszont vihetünk magunkkal, amit csak akarunk. 

A részletes program a Mozisziget hivatalos Facebook-oldalán érhető el.

Címkék