Pár percre a Kodály köröndtől, a Szív utcában találjuk ezt a csupa szív helyet, ami belső, mediterrán hangulatú teraszával azonnal berántja az embert az utcáról. Az egy hónappal ezelőtt megnyitott Szia! bár a teraszon túl is bír potenciállal, így ha bejönnek a számításaik, egy több helyszínes – és több hangulattal is szolgáló – hellyel bővül a budapesti kínálat.

A Szia! bár a Szív utca hosszabbik szakaszán, a Podmaniczky utca és az Andrássy út között található, utóbbihoz lényegesen közelebb – ha ide igyekszik az ember, érdemes a Kodály körönd felől közelíteni. A Szív utca 32. szám alatti hely már messziről hívogat-integet, köszönhetően a jól elhelyezett cégérnek, amit tényleg hamar kiszúrhatunk. De az is sokat segít, hogy az utca magas házai között van egy földszintes is, a Szia! bárt pedig ebben találjuk meg. Egy kapualjon keresztül jutunk be a hangulatos és nem túl nagy, de pont megfelelő méretű, belső teraszos udvarocskára. 

Bent élénk színek, látszólag random elhelyezett virágok, pár szék és asztal fogad, meg a pult, amely mögött találjuk a barátságos vendéglátókat, akik annyira kedvesek, szívélyesek és előzékenyek, mintha csak a saját családunk látna minket vendégül. Bár a július elején megnyitott hely fő vonzerejét a mediterrán hangulatú terasz adja – bent ülve egy illúzió részesei leszünk: a kapualjon kívül mintha egy temperamentumos olasz városka várna, nem pedig a Szív utca –, a Szia! bár ennél több, de jelen pillanatban még nem üzemelő lehetőséget foglal magában. A kapualjból nyílik egy kis, bisztró méretű helyiség, ami inkább az étkezésre van kitalálva, és az ablakai az utcára néznek, a teraszról pedig egy rövid lépcsősoron egy pub jellegű helyiségbe jutunk – ezek rendezvényre bérelhető részei a Szia! bárnak, aztán majd ha beköszönt a rossz idő, nyilván ezek kerülnek az előtérbe. De most még ne rohanjunk ennyire előre, hisz nyár van. 

A Szia! bár konyhája street food jellegű. Elsősorban hamburgereket (1990–2690 Ft), nápolyi tésztás pizzákat (1590–2890 Ft) és wrapeket (1590–1990 Ft) ehetünk itt, de mártogatósokkal kiegészített ilyen-olyan falatkák, levesek és desszertek is kaphatók, ha ezekre fájna a fogunk. Az itallap a limonádékra (890 Ft / 5 dl) és a szörpökre (490 Ft / 5 dl) helyezi a hangsúlyt, de a vendégek szíves figyelmébe ajánlja a mojitót is, ami alkoholos és alkoholmentes változatban is kérhető. A hely kávé tekintetében sem okoz csalódást, bár ottjártunkkor csupán az eszpresszóig (390 Ft) jutottunk, de már az alapján kijelenthetjük: a Szia! bár is feliratkozott a „helyek, ahol jó kávét kapni”  szubjektív listámra. De nem is emiatt járnék ide sokat, hanem azért, mert ez a kis, hangulatos belső terasz tényleg olyan, mint a nyugalom szigete, ahova kimondottan jó betérni délután. Vagy bármikor a nap folyamán.

Címkék

Elérhetőségek

Szia! bár 1063 Budapest, Szív utca 32. Facebook-oldal Weboldal