Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Marad a római pizza a Tabán legrégibb házának kertjében – IDE pizzaterasz a Czakó Kertben

Szerzők

  • Blazsovszky Péter

2021. 07. 23. 14:11

A kéthetes próbaidőszak várhatóan augusztus 9-ig folytatódik, így továbbra is megtalálhatjuk kedvenc taglio pizzáinkat a Tabán legrégibb házának kertjében.

A Pozsonyi úton található pizzabolttal ellentétben a Tabán felett, a Czakó utca 15-ben (a szintén átvételi pontként is) működő Czakó Kert hangulatos teraszán meg is kóstolhatjátok a legújabb őrületet, a pizza al tagliót. El kell fogadnunk ugyanis a tényt, hogy nem minden pizza kerek.

Fotó: Vidó Nóri – IDE

Az IDE rómaipizza-kisüzemében a pizza szögletes, a tészta lassan fermentált, buborékoktól vastag és habkönnyű, a feltét sose szemérmes, az alja ropogós, vágni viszont ollóval szokás. Ez az észak-közép-itáliaiak kiadós street foodja. Minden másnap megmentője. Most már a miénk is.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Ez a „pizzák családjának” legjobban szállítható tagja, és sütőben rámelegítve kétnaposan is ugyanolyan, mint kétpercesen. Azért természetesen frissen ajánljuk, kipróbálására pedig remek lehetőség ez a pop up megjelenés a Tabán tetején, ahol nemcsak a hétvégi piacozások alkalmával, hanem egész héten szeretettel várnak mindenkit.

Hasonló tartalmak

Admin mode