Június 18. és augusztus 15. között a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a VALYO (Város és Folyó Egyesület) együttműködésének eredményeképp egy kísérletező, kreatív köztér jön létre az alsó rakparton, a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd között.

2021-ben három fontos fejlesztés is elkezdődik a pesti alsó rakparton. Június elején már elindult a pesti alsó rakpart Margit híd és Parlament közötti, korábban fel nem újított szakaszának átépítése, június 16-án új fázisba lép a Lánchíd felújítása, ezért a munkaterület hétköznapokon kiterjed az alsó rakpart teljes szélességére a híd közvetlen környezetében, illetve várhatóan szeptemberben a Fővárosi Vízművek is megkezdi a korábban fel nem újított nagy átmérőjű főnyomócsövek cseréjét. Részben ezek a munkák adnak a Fővárosi Önkormányzat számára alkalmat arra, hogy a tavalyi tapasztalatokra és a városlakók visszajelzésére is építve 2021 nyarán egy újító, izgalmas köztéri akciót valósítson meg.

Két hónapon keresztül, június 18. és augusztus 15. között az Id. Antall József rakpart déli részén a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a VALYO városi „laboratóriumot” nyit. Különböző urbanisztikai eszközökkel és a városlakókkal közösen azt próbálják ki, illetve meg is mutatják, hogyan lehet máshogyan használni egy tiszta beton közterületet, mint ahogy azt a hétköznapokban megszokhattuk. A RAKPART 2021-projektben közreműködő egyesület, a VALYO már több mint tíz éve azon dolgozik, hogy közelebb hozza a Dunát és partját a budapestiekhez. Nevükhöz fűződik többek között a Szabihíd és a VALYO Kikötő is. Ezek kimondottan emlékezetes és sikeres projektek voltak, szerintünk most sem lesz ez másképp.

Címkék