Szponzorált / látnivalók és kultúra

szerkesztés

„Lesz nyár, és kész!” – Izgalmas újdonságokkal jelentkezik a Városmajori Szabadtéri Színpad

Szerzők

  • sponsored WLB

2021. 06. 08. 11:26

Tavaly márciusban megbénult az ország, és így a kulturális programok is megtorpantak, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetői teendőivel pedig pont akkor bízták meg Benkő Nórát, akinek a vezetésével a járvány ellenére is rendkívül sikeres évadot zárt a színpad. 45 előadást valósítottak meg, melyekre közel 23 000 néző volt kíváncsi, az idei nyarat pedig felszabadultan kezdhették meg, ahol a számos izgalmas újítás mellett remek szabadtéri programok és előadások várnak ránk, és végre újra szabadon élvezhetjük a kultúrát.

A Covid miatt hatalmas kihívásokkal kellett szembenéznie a színházi szakmának, a Városmajori Szabadtéri Színpad is home office-ba kényszerült, Benkő Nóra pedig ebben a rendkívül bizonytalan helyzetben vette át a vezetést.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője mesélt a tervekről

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

„Nem volt más választásom, egyszerűen úgy döntöttem, hogy lesz nyár, és kész. Az első perctől arra készültem, hogy a nyarat megtöltsük értékes programokkal, előadásokkal akkor is, ha nincs magabiztos válasz minden kérdésre. A tavalyi évad sok olyan tapasztalatot hozott, amit idén is tudunk hasznosítani. Például egyértelművé vált, hogy a szabadtér kiemelkedő jelentőséggel bír: nemcsak a könnyed nyári szórakozás színtere, hanem egy biztonságosabb kulturális tér, ahol lehetőség van »élőben« az értékek átadására és a szórakoztatásra” – mondta el Benkő Nóra.

Ahogy mindannyian megtapasztaltuk az elmúlt évben, az online programok nem pótolják az élő találkozásokat, de a szabadtéri helyszín olyan közösségi tér maradhatott, ahol a személyes találkozások és a kollektív, valódi, színes-szagos, intenzív színházi élmény elérhető. Ez azonban nemcsak a budapesti lakosokat várja, hanem érdemes a vidéken élőknek is bakancslistára tűzni a Városmajori Szabadtéri Színpad felkeresését. Sok látványosság van a közelben, például összeköthetjük a budai Vár meglátogatásával, ráadásul a helyszín könnyen megközelíthető, tömegközlekedéssel és kerékpárral is szuper célpont. Akkor is be lehet nézni, ha valaki nem esti előadásra érkezik, hanem napközben jár erre. Itt meg lehet pihenni, finom ebéd és felfrissülés vár mindenkit az étteremben.

Bernard Shaw: A szerelmesek házai

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

„A teljes körű felújítási munkáknak köszönhetően, amelyek során kívül-belül megújult az intézmény, európai színvonalú környezetben fogadhatjuk a nézőket, látogatókat. Jövőre 100 évesek leszünk, de 50 éve nem volt felújítás, most új székeket állítottunk be, és minden fronton egységes arculattal, élénk, erős, energiával teli színekkel jelentkezünk. Három alapszínünk van: kétféle kék, az egyik a színházi előadások, a másik az ezzel rokon Színházi Szemlének a színe, a piros a koncertek, a sárga pedig a gyerekelőadások színe” – meséli Benkő Nóra.

A színpadi kínálat továbbra is öt lábon áll: színházi előadásokkal, kertmozival, koncertekkel, gyerekműsorokkal várnak ránk, valamint az ötödik lábuk a Színházi Szemle, melyre vidéki és határon túli előadásokat hívnak meg a fővárosba. A minőséget pedig garantálja, hogy csak Peremartoni Krisztina művészeti vezető vagy Benkő Nóra ügyvezető jóváhagyásával kerülnek előadások a színpadra, melyeket előtte személyesen is megtekintettek.

Az előadásokról és a részletes programról ezen a linken találtok bővebb információkat.

Hasonló tartalmak

Admin mode