A 2015-ben útjára indult koncertsorozat idén július 1-jén kezdi meg hetedik évadát. A 12 legszebb szabadtéri helyszínen augusztus végéig lesznek majd ingyenes koncertek, összesen közel 350.

A koncertek minden korosztályt megszólítanak. Lesznek gyerek-, ifjúsági, klasszikus, népzenei és jazzprogramok, illetve olyan interaktív esemény is, ahol saját tervezésű közösségi hangszerekkel lehet majd zenélni. Az egyes helyszínek műsora tökéletesen illeszkedik az adott építészeti remekművek múltjához és jelenéhez. A július 1. és augusztus 29. között zajló Zenélő Budapest helyszínei között találjuk a Szépművészeti Múzeumot, a Műcsarnokot, a Nemzeti Múzeumot, a Bazilika előtti teret, a Várkert Bazárt, a Margitszigeti Zenélő Szökőkutat és a nemrégiben felújított Orczy-parkot. 

A Zenélő Budapest minikoncertjei 20 percesek lesznek, és többször is előadásra kerülnek. Többek között részleteket hallhatunk majd a magyar romantika operáiból, és lesz rokokó női vonósnégyes, szaxofonegyüttes, harangjáték, klasszikusok jazzfeldolgozásban, huszárruhás rézfúvósok, erdélyi népzenei együttes és összművészeti performansz is. A további részletekről a Zenélő Budapest weboldalán, illetve Facebook-oldalán tájékozódhatunk. 

Címkék