Lehet, hogy sokan éveken keresztül csak elmentek mellette, mert nem volt csinnadratta, látványos nyitás, de aki emlékszik a régi kocsma kinézetére és rápillant most a kellemes, barátságos, sövényekkel határolt teraszra, az igazán értékelni tudja Káldi Dániel 10 éves munkáját! Közben saját két kezével (valamint édesapja és egyik barátja segítségével), apránként varázsolta kultúrkörnyezetté a korábban lelakott parkrészt, emellett természetesen a recepteket is mind saját maga fejlesztette ki, a húspogácsától a szószokig.

Ilyen címmel csak a mesék szoktak kezdődni. Jártunk korábban az említett késdobáló környékén, és nem véletlen, hogy a helyi önkormányzat is támogatta Dani fejlesztési terveit: egy minioázis került így Óbuda és a Bécsi út elejére. A korábban – Angliában – futárkodásból keresett pénzét mind a vállalkozásába fektette, és egy fillér kölcsön nélkül vágott bele a vendéglátásba, ahol a 17 éves korától tökéletesítgetett receptekre építette az egész street food koncepciót.

Az alapburgereken kívül (csirkés, marhás, vega és chilis 1290–1490 forint) van BBQ (1690 forint), Pulled Pork (1590 forint), Happy Facer (1690 forint) és az all in Beyond Meat (2690 forint). Plusz 690 forintért menüben is kérhető friss coleslaw salátával, fűszeres burgonyagerezdekkel, 4 dl szörppel vagy egy pohár sörrel. Most a Happy Facert kóstoltam: jó ízek, jó buci, a ketchup mellett a többi szósz és a pácolt uborka is házilag készül, valamint külön érdeme, hogy bár meg van pakolva rendesen, mégis olyan jók az arányok, hogy nem gitáros burger. Aki tapasztalt burgerfaló, az tudja, miről beszélek.

A mexikói quesadillákért néhány törzsvendég egyenesen Csepelről jár ide, és mérettől és típustól függően 1490–2490 forint között mozog az áruk. De van taco (490 forint), chimichanga (790 forint) és chili con carne is (1890 forint). A snackek közül a Jalapeño Poppersnek (sajttal töltött jalapeñopaprika ropogós bundában és választott szósszal 1390 forintért) Dani elárulta a 3 fő titkát: először is nem félbevágott paprikába töltik a sajtot, hanem sliccelt egészbe, másodszor a sajt minősége döntő szempont, mint ahogy a paníré is, aminek roppanós állagát a kukoricadara és a corn flakes keveréke adja.

Rendkívül hangulatos, igényes vendégkörrel rendelkező, jó áron jó ételeket kínáló helyről van szó, ahol nem cél, hogy a burger Angus marhából készüljön, mert magyar marhanyakból is minőségi és jól eltalált ízekkel találkozhatunk, ráadásul kifejezetten kedves kiszolgálás mellett. Bőven megéri érte kocsival félreállni vagy leszállni akár 20 percre a villamosról!

Címkék

Elérhetőségek

Happy Facer 1036 Budapest, Bécsi út – Viador utca sarok Facebook-oldal