Szemben a szépen felújított Rákóczi térrel, a József körút 35. szám alatt található a Beerstro 14. A hely 14 különleges és különlegesen finom kézműves sör mellett étvágygerjesztő ételsorral is büszkélkedhet, amit újabban a steakek vezetnek. A hanger steak a specialitásuk, ami igazi ritkaságnak nevezhető. Az újranyitást követően megújulva, kibővített étlappal, a bisztróélményre ráerősítve várják a vendégeket, de a sörözés miatt sem kell aggódni: sörszempontból a helyzet változatlan!

Egyre nagyobb trend a kraftkocsmák körében, hogy ne csak minőségi söröket, hanem azokhoz illő ételeket is kínáljanak a vendégeiknek. A Beerstro 14 pedig már nyitás óta ezt az elvet követi, hiszen a nevében is egy szójáték bújik meg, és most igazán ráerősítettek a „bisztróságra” Fehér Benjámin fiatal vezető séf közreműködésével. Ezzel a manőverrel pedig olyan területre tévedtek, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, ugyanis igazi steakínyencségek kerültek az étlapra!

A hazai kocsmák elég nagy megújuláson kellett hogy átessenek az évek alatt, és itt nemcsak a pandémiára gondolunk, hanem a nagyban megváltozott fogyasztói szokásokra is. Már a tavaly tavaszi nyitáskor is az a gondolat volt a fejükben, hogy nemcsak egy új kraftkocsmát akarnak nyitni, hanem egy olyan helyet, ahol a kisüzemi sörök minőségét szerették volna konyhai szempontból is leutánozni. A vendégeknek így nem kell választaniuk, hogy egy finom vacsorát vagy pedig a kisüzemi sörök legjavát keressék, egy helyen megkapják mindkettőt.

Természetesen a bezárások őket is nagyban érintették, azonban ezt az időszakot is hasznosan töltötték, fejlesztettek a konyhatechnológián, és addig tesztelték a hazai húsbeszállítókat, amíg végül egy nádudvari termelő meggyőzte őket a minőségi alapanyagaival. Így jött létre az újranyitás meglepetéskínálata, a steakétlap!

Az egyik tulajdonos korábban hosszabb időt töltött a New York-i vendéglátásban, ahol egy neves steakhouse-ban dolgozott éveken keresztül. Végigjárta a ranglétra minden fokát, gazdag tapasztalatot szerzett a steakek világáról, így hát szinte elkerülhetetlen volt, hogy egyszer itthon is visszatér az életébe ez a vonal.

A bezárással ajándékba kapott idő és a múlt találkozásával megszületett az elhatározás, hogy felébresztik a budapesti közönségben az igényt a minőségi steakekre. Ráaádásul a steakek közül egy itthon kevésbé ismert fajtát is étlapra tettek, a hanger steaket, ami abszolút vezeti a hely slágerlistáját. A teljesség igénye nélkül a hanger steaken kívül megtalálható a picanha (marhafartő), a rib-eye és a bélszínsteak is. Már csak a felsorolásától is összefut a nyál a szánkban, de valószínűleg ezzel nem vagyunk egyedül. És akinek nem sikerül választani a sok jóság közül, annak ott van a 2 személyes steaktál, amin az összes steak megtalálható. A helyet egyébként úgy alakították ki, hogy ne a feszengősen elegáns, fehér abroszos steakhouse legyen, hanem a kényelmes és lazán elegáns bisztró minőségi steakekkel és jórészt kraft sörökkel.

Az összkép azonban ennél sokkal összetettebb, és az étlappal még korántsem ért véget a kedvcsináló. Ugyanis nem véletlenül Beerstro 14 a hely neve: 14 csapról folyik a hazai kisüzemi sörélet legjava. A választék hasonlóan impozáns, mint az étlap, ugyanis egy kiegyensúlyozott kínálattal csalogatják továbbra is a hazai sörszerető réteget. Mindenki megtalálja a szájízének valót, az IPA-tól kezdve a világos sörön át a masszív stoutokig minden jelen van. A sörcsaplista folyamatosan változik, de ha ez sem lenne elég, az újdonságokra is itt lehet szert tenni, hiszen a magyar kisüzemi sörfőzdék legújabb főzetei mindig megjelennek a Beerstro 14 csapjain. Aki még így is valami mást keres, annak a hűtőkben lévő több mint 60-féle üveges és dobozos sört ajánljuk.

Bár a Beerstro 14 elsősorban a sörre és a hozzá passzoló, nehezebb húsos ételekre, azon belül is a steakekre fekteti a fő hangsúlyt, azok sem fognak pórul járni, akik a bort szeretik és nem esznek húst. Kapható pár húsmentes étel is, a hely borkínálata pedig tekintélyes – a történelmi ménesi borvidékről, Balla Géza pincészetéből szerzik be –, és whiskyben is kimondottan erősnek mondható a felhozatal, miközben egyéb röviditalok is szerepelnek még az itallapon.

A Beerstro 14 csapata arra törekszik, hogy mindig legyen a kínálatban valami újdonság, és hogy ettől kicsit más legyen a hely, mint a többi. Folyamatosan fejlődni szeretnének, elsősorban azzal, hogy állandóan rezonálnak a vendégek igényeire. Az otthonosságot nemcsak a hely tényleg barátságos kialakításával érik el, hanem úgy általában mindennel, így amikor a vendég hazaindul a Beerstro 14-ből, akkor könnyen lehet, hogy azt fogja érezni, most kicsit olyan, mintha otthonról menne haza.

Címkék

Elérhetőségek

Beerstro 14 József körút 35. Facebook-oldal Weboldal