Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Júniusban maratoni galériatúrára indulhatunk Budapesten

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 05. 03. 16:55

A Kortárs Galériák Egyesülete 2021. június 18–19–20-án hetedszerre rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet (GWB), a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját.

Mára a világ számos nagyvárosában (Brüsszel, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunas, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking, Tel-Aviv, Antwerpen, London) rendeznek Gallery Weekend-eseményeket, Budapesten a Kortárs Galériák Egyesülete indította útjára, 2014-ben.

A fővárosban a június 18–19–20-ai hétvégén minden a kortárs képzőművészetről szól majd. A háromnapos programsorozat helyt ad kiállításoknak, rendhagyó galériatúráknak, tárlatvezetéseknek, amelyek napi két alkalommal 5 túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a maximum 10 fős csoportokat.  A túrák szervezői az aktuális pandémiás előírásokat maximálisan figyelembe véve alakítják a programokat.

Az idei rendezvény mottója: „A kortárs művészet engem fejez ki.” 

 Ez nem csupán azt jelzi, hogy a művészet az egyik legmeghatározóbb önkifejezési forma, hanem egyben arra is rámutat, hogy itt és most még nagyobb szükségünk van arra, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amikkel azonosulni tudunk”  – írják a sajtóanyagban. A pandémia idején még inkább felértékelődött önmagunk megértése, az érzékelés és ezáltal az egyediség fogalma.”

Többek közt ezekbe az alapvető értékekbe enged betekintést az idei esemény 14 kortárs galériája is: acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és VILTIN. A helyszíneken ezúttal is ingyenes kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók.

Hasonló tartalmak

Admin mode