Elsősorban a helyieknek és a környező települések lakóinak könnyebbség, hogy nem kell Budapestre buszozni/autózni, ha a zero waste-szemléletet követjük vagy megbízható helyről vásárolnánk ökotudatos terméket, de akár az arra kirándulóknak is hasznos lehet a Fő utcai üzlet, ami már fél éve működik.

A bolt neve szójáték, az alapító házaspár, Kiss Anita és Kiss András családi nevéből (kiss = csók) származik. 2 év készülődés után, a Covid-válság kellős közepén nyitották meg Budakeszi első csomagolásmentes boltját, miután egy ideje már érlelődött bennük a gondolat, hogy a saját háztartásukon kívül is tegyenek a környezetvédelemért. Szoros kapcsolatot ápolnak a település vállalkozásaival, például a zabkekszek egy helyi sütiműhelyből érkeznek, a kovászos kenyerek pedig a méltán népszerű Szívügyem Kispékségből, amiről mi is beszámoltunk pár éve.  

A lisztek, tésztafélék, hüvelyesek, magvak, gabonafélék, aszalványok, különböző kimért teák, granolák, egészséges nassolnivalónak, kiváló lencse-, zab-, céklás vagy cukkinis humuszcsipszek mellett megtalálhatók a polcokon és a tárlókban a Hárs Udvar Manufaktúra kimért szörpjei és gyógynövényes, tartósítószer-mentes gumicukrai, A Fűszeres Lány fűszersói, a Zenna vegyszermentes, természetes kozmetikumai, a BogBag és a Cibi újraszalvétái és szendvicszsákjai. A tojásokat a YouTyúk-rendszer szabadtartású tyúkjai tojják, a házi tej, a túró gyuszi és juci, a joghurtok és a tejföl az Etyektejtől és az Élő Bolygótól származnak. 20%-os ecet és kiváló minőségű, hidegen sajtolt extraszűz olívaolaj, valamint környezetbarát tisztítószerek, ablaktisztító, folyékony szappan, mosogatószer, öblítő, vízkőoldós tisztítószer is kaphatóak kimérve.

A sok finomság mellett megtaláljuk a Fészek Csillag Alapítvány mutatós kerámiait is, melyeket az alapítvány Down-szindrómás gondozottjai készítenek – Anita és András minden eladott kerámia árát átutalják nekik támogatásként.

Címkék

Elérhetőségek

Green Kiss Budakeszi, Fő utca 123. Facebook-oldal