Április 14. Esterházy Péter születésnapja és a magyar próza napja. Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata és az Óbudai Anziksz magazin 40 egyedi köztéri plakátot helyezett ki Óbuda területén, melyeken kortárs írók és költők kedvenc EP-idézetei olvashatók.

Színes köztéri plakátokon – 40 kortárs író és költő kedvenc Esterházy-idézetével és eddig még nem publikált fotókkal – emlékezik meg Óbuda Esterházy Péterről, aki egész életében óbudai lakos volt. A III. kerületben élők és az arra járók mától egy hónapig tekinthetik meg a plakátokat Óbuda közterein – olvasható az obuda.hu oldalán.

A korábban sehol sem látott, fekete-fehér fotók Erdőháti Áron munkái, melyek 2015-ben készültek az Írók Boltjában. Óbuda EP71-kampányt indított, melynek részeként április 14-én Alföldi Róbert köszönti a 71 éves írót, valamint a Fő téri Esernyős kávéházban minden egyes kávé mellé a 40 plakát képeslapméretű mása jár ajándékba. A kiállított plakátokon többek között Bartis Attila, Dragomán György, Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Krusovszky Dénes, Nádasdy Ádám és Tóth Krisztina kedvenc idézetei olvashatók. A felkért írók, költők közül sokan arról is megosztottak néhány gondolatot, hogy miért az adott mondatok állnak hozzájuk a legközelebb. Szürke és esős idő ide vagy oda, érdemes ellátogatni áprilisban Óbudára, elolvasni és a szívünkbe vésni pár EP-idézetet. A mi egyik örök kedvencünk ez: 

„Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.”

„Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.”

Címkék