„Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!” Ki ne emlékezne arra a kellemes bariton hangra, ami egykor a metró hangosbemondóján figyelmeztetett a következő megállóra vagy az ajtók záródására. A földalatti szerelvényeire visszatér Szalóczy Pál hangja, jobb hangminőségben, új hanganyagokban, és az angol nyelvű utastájékoztatást is frissíti a BKK.

25 év után megújult a millenniumi földalatti vasút hangos utastájékoztató rendszere, melyet utoljára 1995-ben frissítettek, egészen 2021-ig az akkor beszerelt eszközökön szólalt meg az utastájékoztatás. A régi és elavult berendezéseket egy új, jóval modernebb technika váltotta fel, amit az M3-as metró felújításra küldött szerelvényeiből szereltek át a földalattira. Az utasok már észlelhetik is ezt a javulást, amely során nemcsak a hangminőség javult, de a szövegek is változtak. 

Az új hangrendszer minősége jelentősen jobb lett, ráadásul az esetleges módosításokat is sokkal gyorsabban lehet elvégezni, mint a korábbi, elavult rendszernél, hiszen azokat minden módosításkor ki kellett szerelni a szerelvényekből. Az újonnan beszerelt eszközöknek köszönhetően sokkal egyszerűbben lehet frissíteni a hanganyagokat. 

Ahogy a metrókon, úgy a földalattin is Szalóczy Pál hangja hallható. Jelentős frissítés, hogy ezentúl angolul is elhangzanak az utastájékoztató szövegek, ezeket Rachel Appleby tolmácsolásában hallhatjuk.  

Címkék