Hamarosan elindul a Rákos-patak zuglói szakaszának rendbetétele a TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázatnak köszönhetően. A felújítás első ütemében egy új gyalogossétány és a patakmeder tereprendezése is megvalósul, így a jövőben egy sokkal zöldebb és természetközelibb helyen sétálhatunk, biciklizhetünk vagy kutyázhatunk majd.

A beruházás során először a parkos részt teszik rendbe: „a több mint 2000 négyzetméternyi területre közel 100 fát, tízezer évelő növényt és cserjéket ültetnek – írja a Zuglo.hu. A Rákos-patak egykor kristálytiszta, rákokban gazdag vize az iparosítás során sajnos betonburkolatos csatornává vált, a mostani fejlesztésben a természetközeli állapotokat állítják vissza. A patakmeder tereprendezése során nemcsak lankás medret alakítanak ki, de a beton helyett meanderrel és kővel burkolják azt.

Az Egressy út és a Mogyoródi út közötti szakaszon az új gyalogossétányon a patak szintjére is le lehet majd menni. A kellemes pihenést új padok és köztéri napozóágyak segítik. Emellett kerékpártámaszokat, ivókutakat és új szemeteseket állítanak fel, és napelemes köztéri kandelábereket, padokat, ivókutat, valamint kutyaürülék-gyűjtőt is telepítenek. A felújítás második ütemeként a jövőben kerékpárutat is kialakítanak. 

Címkék