Március 17-én, szerdán a nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. megkezdi a munkaterület átvételét, és ezzel egy időben lezárják az átkelőt a gyalogosok elől.

Elkezdődik Budapest egyik fő jelképének a korszerűsítése. A március 17-i, részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is. Gyalogosként egészen a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig nem mehetünk majd át a Lánchídon, ezért az ünnepi hosszú hétvége kiváló alkalom arra, hogy hídbúcsúztató sétát tegyünk rajta.

A járdák március 17-i lezárására azért van szükség, mert a kivitelező A-Híd Zrt. így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre többek között a darupálya kiépítése, valamint az odaépülő állványzat felállítása miatt van szükség. A munkaterület-átadás és -átvétel szerdán a hídfők környezetével és a gyalogosjárdákkal kezdődik.

Az autósforgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat.
Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjáratok zavartalanul közlekednek rajta. A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet majd átsétálni a hídon, ezért a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd lezárásának teljes ideje alatt.

A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogosjárdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A forgalomzárás és a felújítás részleteiről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be, és megkezdődik a műszaki átadás-átvételi eljárás, amely harminc napig tarthat. Cél, hogy a főváros 150. születésnapjára a budapestiek visszakapják a megszépült Lánchidat.

Címkék