Szponzorált / shopping

szerkesztés

A vetőmagtól az asztalig – Leteszteltük a Közért+ digitális piacát, ahol megismerkedhetünk a hazai kistermelőkkel

Szerzők

  • sponsored WLB

2021. 03. 10. 10:17

Az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozik a friss, hazai, háztáji termékek iránt, melyek közvetlenül a termelőktől kerülnek asztalunkra. A kistermelői piacokra azonban nem mindig van lehetőségünk eljutni, és kevesen tudjuk rendszeresen beiktatni a hétköznapokba. Most azonban igazi piacozós élményben lehet részünk: március 1-jén elindult hazánk legújabb digitális piaca: a Közért+. Az online piactéren nemcsak a finomabbnál finomabb hazai zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, szörpök, mézek és más, magas minőségű kistermelői portékák kerülhetnek kosarunkba, de közvetlenül megismerkedhetünk a termelőkkel, ráadásul március 31-ig ingyenes házhoz szállítással rendelhetünk!

A járványhelyzet miatt feje tetejére állt a világ, és ez megerősített minket abban, hogy muszáj tudatosabban élnünk és jobban odafigyelnünk a környezetünkre. A saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy válságos időszakban néha még az élelmiszer-ellátás sem működik zökkenőmentesen, hiszen volt olyan, hogy külföldről lassabban jutott el az áru a szupermarketek polcaira. De miért is választanánk a spanyol paradicsomot vagy a marokkói paprikát, amikor a kozertplusz.hu-n keresztül pár kattintással rendelhetünk közvetlenül a magyar termelőktől?

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A Közért+ digitális piactere úgynevezett rövid ellátási láncot biztosít, azaz közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, a kézműveseket a fogyasztókkal. Célkitűzésük, hogy folyamatosan ellenőrizzék a termelés körülményeit, így biztonságos, egészséges, elismert eredetű, valamint tartósítószer- és adalékanyagmentes termékekhez juthatunk. A termelők a legtöbb esetben az árukat közvetlenül a rendelésünk leadása után takarítják be, így biztosítva a frissességet, és hogy a zöldségek és a gyümölcsök a lehető legtöbb vitamint őrizzék meg. A hivatalos tesztüzemmód március 1-jén indult, a partnerek száma pedig már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

„Mi megoldjuk a termelő helyett a digitalizációt, biztosítjuk a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is egy kalap alatt. Eközben a vevők egyszerre akár több termelőtől is tudnak rendelni, úgy, hogy azt egy csomagban kapják meg, így nem kell egyszerre több logisztikai költséget kifizetniük. A jelenlegi trendekkel ellentétben törekszünk arra, hogy minél kisebb készleteket tartsunk raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsuk a vevőinkhez, vállalva akár a hosszabb kiszállítási időt is, ugyanakkor a kosár tartalma három napon belül még ezzel együtt is garantáltan megérkezik a fogyasztóhoz” – fogalmazott Tordai Péter üzletfejlesztési vezető.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A Közért+ piacán minden alapanyagot megtalálunk, ami elengedhetetlen egy finom és egészséges étkezéshez, ráadásul otthonunk kényelméből pár kattintással feltölthetjük az éléskamránkat. A kistermelői zöldségek és gyümölck hatalmas választéka áll rendelkezésünkre, minden megtalálható, ami friss, hazai és szezonális. Sokféle kézműves termék közül válogathatunk: szörpök, gyümölcslevek, házi lekvárok, mézek, szószok, pesztók és szendvicskrémek teszik teljessé a kínálatot. Tartós élelmiszerek után sem kell sokáig kutatnunk: gabonaféléket, hüvelyeseket, olajos magvakat és tésztaféléket is házhoz rendelhetünk. Sőt több borvidék – például a Tokaji vagy az Egri – borait is megtaláljuk a kínálatban. Olyan különlegességekkel is találkozhatunk a kozertplusz.hu piacán, mint a Tündérkert kandírozott földi epre, a Borbolya Manufaktúra lilahagyma-lekvárja vagy a Juhász Kézműves Manufaktúra sült teája. De megkóstoltuk Rita Házi Szörpfőzdéjének hársfavirágszörpjét és illatos szőlőlekvárját, valamint leteszteltük a roppanós zöldségeket és a szezonális gyümölcsöket is, melyek minden ízükben tükrözik a kiváló minőséget és a hazai kistermelői értékeket.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A fenntarthatóságra és a környezetvédelmi szempontokra is nagy figyelmet fordítanak a Közért+-nál, így kizárólag környezetbarát csomagolást használnak: egy farekeszben kaptuk kézhez a termékeket, a lekvárok és a szörpök üvegben érkeztek, így garantált, hogy nem termelünk felesleges hulladékot. A termékkínálat folyamatosan bővül és a szezontól függően változik, így érdemes figyelemmel követni az oldalt.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A Közért+-nak sikerült az online térben igazi közösséget kovácsolnia, megőrizve a helyi piacok hangulatát. A kistermelőket közvetlenül megismerhetjük az oldalon, így pontosan tudni fogjuk, hogy honnan ered, és milyen minőségű a termék, ami a kosarunkba kerül. Ugyanitt üzenetet is küldhetünk nekik, így ha bármi kérdés merül fel, közvetlenül a kistermelőktől kaphatunk választ. A kozertplusz.hu piacán olyan termelőkkel találkozhatunk, mint például a kiskőrösi Vitaminbázis alapítója, Tóth Zoltán, aki 2017-ben azzal a céllal hozta létre vállalkozását, hogy kiváló minőségű zöldségeket biztosítson vevői számára.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A Közért+ március 1-jén tesztüzemmódban indult el, az országban egyelőre három régióban vállalnak házhoz szállítást – az M1-es autópálya mentén Győrig, az M5-ös mentén Szegedig, valamint Budapesten és az agglomerációban elhelyezkedő településekre. Ezeken a területeken háztól házig viszik a megrendelt árukat, ráadásul március 31-ig ingyenesen! A tesztüzem tapasztalataira építve fog elindulni a végleges platform, a tervek szerint a vetőmagtól az asztalig nyomon követhetjük a termékek útját, ami garantálja minden áru valódiságát és magas minőségét.

kiszállítás pontos menetéről és a termékkínálatról a Közért+ weboldalán találtok további információkat. 

Hasonló tartalmak

Admin mode