Noha a workshopokat az alkotás miatt szeretjük nagyon, azért a régi időkben azt is imádtuk, hogy kézműveskedés közben egy olyan közösségben vagyunk, ahol együtt bénázhatunk vagy örülhetünk az elkészült tárgyaknak. Most szinte minden az online térben zajlik, ahogy a Hello Wood Junior zenei tematikájú workshopjai is, ahol a Lóci játszik zenekarral együtt készíthetnek a gyerekek csörgőt, ukulelét vagy akár shakert, mert „jobb hangszert csinálni workshopból, mint venni egyet a boltból”.

Mindenki nehezen viseli a hónapok óta tartó bezártságot, de gyerekekkel talán még nehezebb, hiszen a korábban megszokott szakkörök és sportlehetőségek kiestek a sorból, úgyhogy előfordul, hogy a felgyülemlett energiájukat robbanásszerűen a szülőkön töltik ki, ami senkinek sem jó. A HangSzerelő zenés designworkshop pont ezen a feszült helyzeten segít: a barkácsolás leköti a gyerekeket, az pedig külön plusz, hogy a hangszergyártással belemerülnek a zene világába és egyszerre két új hobbit is megtanulhatnak: farigcsálni és zenélni. 

A Hello Wood Junior több éve tart designworkshopokat határon túli és inneni fiataloknak egyaránt. A nagyközönség számára leginkább a Városháza parkbeli pop-up parkról, adományfáiról és fainstallációiról ismert Hello Wood egy többszörösen díjnyertes, nemzetközi hírű társadalmi vállalkozás, amely design & build stúdióként az épületek, nagyméretű közösségi installációk tervezése és kivitelezése mellett kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra és edukációs projektek megvalósítására, hiszen a jövő kulcsát az oktatásban látja.

A március 2-tól induló HangSzerelő online térben zajlik, így bárki bárhonnan biztonságosan csatlakozhat, akár az egész család együtt szerelheti a csörgőt, az ukulelét és a cajónt, ráadásul a foglalkozásokon a Lóci játszik zenekar egy-egy tagja is mindig feltűnik, úgyhogy még azt is kipróbálhatjuk, vajon jobban táncolunk-e náluk. Ráadásul semmi extra szerszám vagy különleges anyag nem szükséges ezekhez a foglalkozásokhoz, hiszen minden megtalálható akár otthon is, de mindenképpen könnyen beszerezhető. 

Az elsősorban kis- és középiskolások számára összeállított workshopoknak akár a kisebbek is nekivághatnak szülői segítséggel, így remek családi programmá válhat a közös barkácsolás. A videók bármikor visszanézhetők lesznek a Határtalanul Program YouTube-oldalán, különböző nehézségi szintekre bontva, és mindegyiket egy-egy infócsomag egészíti ki, amely tartalmazza a workshopok anyag- és eszközigényét, illetve a hangszerek illusztrációját, szabásmintáját is, így mindenki felkészülten kezdhet neki a foglalkozásoknak.

Sőt! A Hello Wood Junior közösség számára egy egyedi Lóci játszik-dalt írt a zenekar, amelyben megszólaltatják a workshopon alkotott zeneszerszámokat is. A dalhoz egy olyan klip készül, amelyben bárki szerepelhet, aki saját videóval jelentkezik a Hello Wood Junior pályázatára április 9-ig. 

Címkék