Jön a tavasz, a jó idő, és egyre jobban vágyunk arra, hogy teraszokon ücsörögve egy csésze kávé, egy pohár fröccs vagy sör mellett élvezzük a napfény melegét vagy azt, hogy a barátainkkal összeülve beszélgetünk bármiről. A maszk fontosságát tudjuk és értjük, de azért már arra is nagyon vágyunk, hogy lássuk, vajon a mintás maszkok mögött milyen arcok rejtőznek. A nyitáshoz pedig elengedhetetlen a koronavírus elleni oltás, ennek fontosságára a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Orvosi Kamara is egy-egy kreatív videóval hívja fel az emberek figyelmét.

Az elmúlt egy évben mindenki megtapasztalta, hogy a koronavírus-járvány hogyan forgatta fel az életünket, és végig a vakcinát vártuk, ami most végre megérkezett. A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Orvosi Kamara is készített egy-egy kreatív, ösztönző videót, hogy minél többeket rávegyenek az oltakozásra, hiszen az emberek többsége egyelőre bizalmatlan az oltásokkal kapcsolatban. 

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) februárban oltásösztönző kampányt indított, hogy egyértelműen átadja a lakosságnak az üzenetet: csak akkor térhet vissza a normális, megszokott életünk, ha minél hamarabb a lehető legtöbb ember beoltatja magát. A MOK kampányfilmjében feltűnik Petőfi, Blaha Lujza és Grabowski is, híres magyarok biztatnak mindenkit arra, hogy beoltassa magát, miközben nyilatkoznak arról, hogy ők maguk miért oltatnák be magukat. A kampányfilmből az is kiderül, hogy nem az oltás az igazi kockázat, hanem az, ha a jelenlegi helyzet túl sokáig fennmarad. 

A Fővárosi Önkormányzat által indított kampányban Mácsai Pál, Ónodi Eszter, Gerendai Károly és Kulka János beszélnek a koronavírus elleni oltás fontosságáról. Hiszen ahhoz, hogy újra kinyissanak az éttermek, a mozik vagy a kávézók, arra van szükség, hogy minél többen beadassák maguknak az oltást.

Címkék