Évente egyszer biztosan hatalmas szanálásba fogunk, hogy a lakásunkat elözönlő tárgyaktól megszabaduljunk, és jó hír, hogy ahhoz, hogy a nálunk már csak a helyet foglaló és porgyűjtő kacatoktól megszabaduljunk, nem kell megvárnunk a lomtalanítást. Egykori használati tárgyainkat elvihetjük az FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központjaiba, ahonnan pedig bárki elviheti őket – így még az is előfordulhat, hogy az otthagyott bútorunk helyett egy halom könyvvel térünk haza.

Az évek és persze a mindenféle akciók, Black Fridayek és Cyber Mondayek során rengeteg olyan tárgyat halmozunk fel, amelyekre egy idő után már nincs szükségünk. Lehetünk bármennyire körültekintőek és a fenntarthatóságot komolyan vevők, és valószínűleg már azon is túl vagyunk, hogy a sok apróságunkat vagy bútorunkat megpróbáltuk rásózni a barátainkra vagy a családtagjainkra, de még így sem ritka, hogy egy-két dolog bizony a kukában landol.  

Pontosan erre jó a SZÚK, ami nem valami mágikus lény a Harry Potter-univerzumból – bár lehetne az –, hanem az FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központjai, ahová elvihetjük a számunkra már feleslegessé vált tárgyakat, remélve, hogy azokban valaki más még örömet talál. Éppen ezért nagyon fontos, hogy csak használható állapotban lévő tárgyak adhatók le, amik még betöltik eredeti funkciójukat, tehát senki se vigyen szétesett könyvet vagy eltört bútorokat a SZÚK-ba, azokkal várja meg az éves lomtalanítást!

A használt tárgyak leadásához semmi extra nem szükséges, csak a fényképes személyazonosító igazolványunk és a lakcímkártyánk, mivel a XV. és a XVIII. kerületi Újrahasználati Központban csak budapesti lakosok adhatják le a tárgyakat. És ha már ott vagyunk, akkor érdemes körülnézni, hátha megtaláljuk álmaink éjjeliszekrényét, konyhai bútorát vagy valamelyik régóta vágyott játékot, könyvet – ezek kiváltásáért a felszámolt raktározási díjat kell megfizetni.

Címkék