A Polgár Viktor és Teddy, a head bartender nevével fémjelzett Tuk Tukról korábban már megírtuk, hogy a Casati Hotel bárjaként és önálló entitásként is tényező, mely apró mivoltának, enteriőrjének, színeinek és a mesteri kiszolgálásnak köszönhetően kapta tőlünk anno az intim jelzőt. Ez az a hely, ahol akár az első randi is feszengés nélkül lehet a megkapó atmoszférájú környezetben. Újranyitásuk apropóján együtt koccintottunk velük az új tematikájú koktéljaikkal.

A kínaiak szerint minden holdújév kezdetekor más állat veszi át az uralmat az adott esztendőre, és minden jegyhez tartozik egy őt leginkább meghatározó elem, égtáj, illetve szín, a tizenkét állatövi jegy pedig ciklikusan követi egymást. Erre a tematikára épül az ázsiai ihletésű Tuk Tuk Bar legújabb koktélsora, amiből most a Patkányt, a Tigrist és a Sárkányt kóstoltuk meg egy újranyitás előtti sajtóesemény keretében.

A Patkány igazából egy gimlet twist, ami egy klasszikus recept újraéledése. Langley's First Chapter gin, citrus cordial lime-mal és amarénameggy-lével kétszer leszűrve, majd amaréna meggyel egy rövid pohárban szervírozva. A Patkány hívószavai az okos és a magával ragadó.

A Tigris névre hallgató, újrahangolt negroni twist a megunhatatlan, örökzöld koktél mezcalos változata. A campari és a vermut hozza az édes kesernyésséget, a juzulikőr a savakat, a mezcal karakterességére pedig folyékony füsttel segítenek rá, a csipetnyi só pedig csak felerősíti az ízeket. A Tigris érzelmes és heves.

Utolsó koktélunk a régi Tuk Tuk klasszikus és folyton visszatapsolt Dragon High Balljának picit átalakított verziója, a Sárkány volt, amiben a gyömbéres-chilis ízvilág tökéletesen közvetíti az ázsiai ízeket. Belenkaya Gold vodka, Kwai Feh japán licsilikőr, alma, chili és London Essence gyömbérsör chiliszálakkal, rózsaborssal és kevés cukorral tálalva. A Sárkány rettenthetetlen és karizmatikus, csípőssége okán pedig érdemes utolsónak hagyni, ám aki kevesli, az kérhet hozzá tabascót is. A koktélokat jellemző ázsiai ihletést Teddyék az alapanyagok apránkénti, de folyamatos cseréjével a tervek szerint idővel még ázsiaibbá fogják majd alakítani a napokban újranyíló Tuk Tuk Bar kínálatában.

Címkék