Mielőtt végleg magunk mögött hagyjuk 2020-at, egyetlen visszatekintéssel még adósak vagyunk nektek, melyben a kedvenc cikkeiteket idézzük fel újra. Az alábbiakban fordított sorrendben gyűjtöttük össze a We Love Budapest tíz legolvasottabb cikkét 2020-ból, azaz a tizedik helyezettel kezdünk. Íme!

3 könnyen megközelíthető kirándulóhely Budapesten, ha unod a kötelezőket

Néhány éve már megfigyelhető, hogy egyre népszerűbb idehaza a természetjárás, tavaly azonban tényleg mainstreammé vált a kirándulás, ami a cikkeink olvasottságán is érezhető volt. Top 10-es listánkat is egy ilyen írással kezdjük, amelyben könnyen megközelíthető célpontokat ajánlottunk nektek.

Szabi A Pék megtanít minket kovászolni – Online kovászkészítő kurzust indított kezdőknek Szabadfi Szabolcs

Biztosan mindenki emlékszik rá, hogy a tavaszi korlátozások idején hirtelen mindenki kenyeret kezdett sütni, amire Szabi A Pék még egy (pék)lapáttal rátett, amikor márciusban online kurzust indított. Az ország kedvenc pékjétől minden fortélyt megtudhattunk, ami csak szükséges a tökéletes kovászos kenyér elkészítéséhez, ezért nem is csoda, hogy ilyen sokan kattintottátok a kurzusról szóló hírünket.

Budapesti bakancslista – 40 programötlet 2020 őszére

Bakancslistáinkat hosszú évek óta nagyon szeretitek, negyedévente megjelenő programötleteink közül 2020-ban az őszi kiadást kedveltétek a leginkább. Ez persze nem is csoda, hiszen tavasszal és nyár elején még nagy volt a bizonytalanság, mire azonban megérkezett az ősz, sokan keresték a kikapcsolódási lehetőségeket az első félév korlátozásait követően.

Lángosbázis a belvárosban – Retro Lángos újratöltve

Februárban városszerte nagy volt a szomorúság, amikor bezárt az Arany János utcai metrómegálló épületében a Retro Lángos, azonban nem maradtunk sokáig Budapest egyik legjobb lángosozója nélkül, ugyanis júliusban megújulva nyitottak újra a Bajcsy-Zsilinszky út másik oldalán. Az új helyet bemutató cikkünk a hetedik helyre futott be.

Reggelizz úgy, mint egy király... – A legjobb reggelik Budapesten a péksütitől a pezsgős napindítóig

Az utóbbi években a reggelizőhelyek is slágerré váltak Budapesten, ami pedig a legjobb ebben, hogy a minőséget tekintve is el vagyunk kényeztetve. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a júniusban megjelent, legjobb reggelizőket összegyűjtő listánkba nyugodt szívvel be tudtunk tenni ötven olyan helyet, ahol biztosan jól indul a reggel.

Tüskevár a város közepén – Felfedeztük a Molnár-szigetet

A Molnár-szigeten járva nehéz tudatosítani, hogy bizony ez is Budapest része, annyira különbözik ez a vidék attól a képtől, ami elsőre eszünkbe jut a fővárosról. A Ráckevei–Soroksári-Duna-ág szigetéről még a Tüskevár és a Kis-Balaton is előbb ugrik be, talán emiatt a természetközeliség miatt is olvastátok annyian a róla szóló anyagunkat.

Elég csak a bikinit hozni – Megnyílt Budapest első medencés rooftopbárja, a Cortile Sky Bar&Pool

A rooftopbárok népszerűsége is hatalmasat nőtt az elmúlt pár évben, és nyílt is szép számmal koktélokat és csodás panorámát kínáló tetőterasz szerte a városban. Ha azonban valakinek ez nem lenne elég, most már medencés bárt is választhatunk – a Cortile Budapest Hotel hatodik emeletén. A Cortile Sky Bar&Pool megnyitásának híre is befért a top 5-be.

7 hely Budapest közelében, ha egynapos kirándulásra vágysz

A legjobb háromba is befért egy kirándulós cikkünk, ebben nagyobb lélegzetvételű, akár egy teljes napot is igénylő túraútvonalakat szedtünk össze Budapest környékén. Ebben a merítésben Tatabányától Zebegényig mutat az iránytűnk, így bőven találhat(ott) benne mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelő célpontot.

Nagy járványok a történelemben – Régen sem bírta a lakosság a karantént, de nem az unalom miatt

A Covid-19 sokak érdeklődését irányította rá a történelem korábbi nagy járványaira is, melyeknek mi is utánajártunk a Magyar Nemzeti Múzeum – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és Horányi Ildikó főmuzeológus segítségével, elsősorban persze a magyarországi eseményekre fókuszálva.

12 szuper jó sorozat, amivel elütheted az időd, amíg tart a kijárási korlátozás

Szintén a koronavírus-járvány hozadéka, hogy 2020 legolvasottabb We Love Budapest-cikke a tavaszi sorozatajánlónk lett, ami egyébként jó eséllyel normál esetben el sem készült volna, de ezekben az időkben nekünk is alkalmazkodnunk kellett. Az összesen tizenkét sorozatot felvonultató toplista a megjelenése óta folyamatosan a napi élmezőnyben szerepel.

Címkék