A szemet gyönyörködtető fogásairól ismert Szimply és a csodálatos reggelikről, brunchokról nevezetes Horizont vezetősége új koncepcióval indul neki a – remélhetőleg – utolsó karanténos hónapoknak. Lusta brunchcsal és kapkodós hétköznapokra tervezett mise en place fogásokkal javítanak a borongós téli hangulatunkon.

Az egyre jobban elhúzódó lezárásokat egyre nehezebben viseli a vendéglátószektor és maguk a vendégek is – éppen ezért dicséretes, ha valakinek van egy kreatív ötlete még így a harmadik hónap után is. Különösen nehéz a helyzete azoknak a vendéglátósoknak, akik nem hagyományos éttermeket, hanem reggelizőket, kávézókat vezetnek – ezt pedig csak megfejeli, ha az adott hely a külföldiek körében is nagyon népszerű volt. 

A Szimply–Kontakt–Horizont tulajdonosai is arra jutottak, hogy a hagyományos kiszállítást nem feltétlenül nekik találták ki – így aztán újítottak a koncepción, hogy a Szimplyből és a Horizontból is igazán egyedi csomagokat rendelhessünk. A Szimply, bár eredetileg szemet gyönyörködtető all day brunch fogásairól vált ismertté, az utóbbi időben már bőven érdemes volt hozzájuk ebédre is menni, főleg, ha befértünk a turistáktól és az expatoktól. 

A Horizont mindig is kávéban és reggeliben volt bajnok, onnan 2-3 főnek elegendő, dőzsölős brunchboxot rendelhetünk, édes, sós vagy vegyes kivitelben. A vegyes párosban (7000 Ft) találunk waffelt, bagelt, kolbászt, marinált tojást, vajat, juharszirupot, otellódzsemet, mogyoróvajat, friss zöldségeket és gyümölcsöket. A 3 főre is bőven elegendő csomag nagyon igényes kivitelben érkezik, őszintén szólva még kitálalni is kár, egyszerűbb körbeülni a dobozt egy bögre kávéval vagy egy pohár mimosával és élvezkedni. Hiszen bruncholni szeretünk, de őszintén, kezeket fel, aki szombat reggel szívesen főzőcskézik a konyhában. A horizontos megoldással pedig tulajdonképpen csak a waffelt és a bagelt kell átpirítanunk vagy melegítenünk 1-2 perc alatt, hogy jobban olvadjon rajta a mogyoróvaj – a többit megoldják helyettünk. 

A Szimplyben egy komplexebb rendszert találtak ki, kifejezetten a home office foglyainak. Az elsőre kényelmesnek tűnő otthoni munkavégzésnek is megvannak a hátulütői – az ebédkérdés például nem is annyira egyszerű, főzni legalábbis nem mindig marad idő. A „majdnem készen szállítjuk” megoldás nem új, de egy-két kivételtől eltekintve inkább a fine dinig helyek élnek vele. A Szimply új koncepciójában egy dobozban 5 fogást találunk, amit ehetünk 5 napig ebédre, esetleg ebédre és vacsorára, de akár két nap alatt is megehetjük egy torkosabb hét elején. Csütörtökig adhatjuk le a rendelésünket a következő hét elejére – így hétfőn reggel jön a csomag, ami 5 ételt tartalmaz –, majd kedd délig a következőt, ami szerdától péntekig tart minket jól.

Minden alkalommal van A és B menü, növényi alapú (8200 Ft) és húsos (11 300 Ft) közül választhatunk. Az adott fogások alkatrészei egy nagy dobozban érkeznek, és színes ragasztócsíkok jelzik, hogy melyik ételhez tartozik. Az összeállításhoz maximum 10 percre van szükség, de vannak teljesen kész fogások is – általában a levesek –, amelyeket csak melegíteni kell. 

A Szimply aktuális lunchboxait itt tudjuk megnézni és megrendelni – ami pedig különösen jó hír, hogy nemcsak a három belvárosi és két budai elitkerületbe szállítanak, hanem a külső, kertvárosi részekbe, sőt az agglomerációba is!

Címkék