A Bon Dia és a My Little Melbourne Coffee tulajdonosai folyamatosan azon pörögnek, hogyan lehetne még jobban bemutatni és még jobban integrálni a specialtykávé-kultúrát a hazai környezetbe. A világos pörkölésű kávé szerelmesei az általuk üzemeltetett új helyen, a Coffee Worksben arra vállalkoznak, hogy összehangolják a Nagycsarnok körül megforduló heterogén közönség igényeit. Még az a szerencse, hogy egy finom kávé ugyanolyan jólesik a piacozó családosoknak, a közvetlen közelben lévő hotel vendégeinek és a környékbeli egyetemistáknak is.

Fontos, hogy legyenek olyan dolgok az életünkben, amelyekért lelkesedni tudunk. Balázsi Péternek és feleségének, Diának, a Bon Dia és a My Little Melbourne tulajdonosainak ilyen szenvedélye a kávé, már közel 10 éve foglalkoznak specialty kávéval. Sokrétű tevékenységük része a coffee coaching, amelynek során kávézóknak segítenek abban, hogy minél professzionálisabb szolgáltatásokat nyújtsanak, baristaképzést indítottak, Racer Beans névvel saját pörkölőjük van, miközben a csavaros fagyit is sikerült új szintre emelniük a Bon Diában.

Az ő üzemeltetésükben nyílt meg májusban a specialty kávézás csak területre kicsiny pesti végvára, a Coffee Works, a Meininger Hotelnek is otthont adó izgalmas, megosztó épületben. A kis helyiségnek az utcára is van kijárata, illetve a parkolóházból is megközelíthető. Az átgondolt, igényes és egyszerű berendezés miatt még sincs átjáróházérzésünk, a különböző bejáratok nagyon szórakoztatóan hívogatják a meglehetősen heterogén közönséget. 

Nagybevásárlás utáni szusszanáshoz ideális a terasz, egyetemistaként két óra között a laptopunkat is könnyedén feltölthetjük, miközben próbáljuk magunkat cold brew kávéval ébren tartani, vagy üzletemberként kocsinkat a parkolóházban hagyva anélkül vehetünk magunknak egy jó erős feketét, hogy drága öltönyünket eláztatná az eső.

Az ébredés új neve cold brew (1250 Ft), és a hatalmas toronyból 8-10 óra alatt, cseppenként érkezik a nedű, amelyhez Racer Beans kávébabot használnak. Tej nélkül, jéggel fogyasztottuk ezt a nagyon erősen koffeines italt, aminek elsőre kifejezetten rumos aromája volt, majd mintha kakaós ízjegyeket lehetett volna felfedezni benne. 

Rusztikus külsejével és csokisságával nagy kedvencünk volt az Aussie cappuccino (840 Ft). Itt egy szép kis La Marzocco kávégép csinál nekünk egy jó eszpresszót, amire ausztrál forrócsoki-por kerül, ezt végül tejhab fedi be. 

Rusztikus külsejével és csokisságával nagy kedvencünk volt az Aussie cappuccino (840 Ft). Itt egy szép kis La Marzocco kávégép csinál nekünk egy jó eszpresszót, amire ausztrál forrócsoki-por kerül, ezt végül tejhab fedi be. 

A folyamat eredményei a tejhabunkban fokozatosan átázó és kipukkanó csokicseppek, amelyek nemcsak ízletesek, de szórakoztató figyelni azt is, ahogy változnak. A batch brew (800 Ft) kicsit talán az americanóra hasonlít, de jóval komplexebb az íze. Az italokhoz a közelben lévő Butter Brothers ízletes péksüteményeit fogyaszthatjuk.

A specialty kávézás a gasztronómia Forma–1-e. 

A specialty kávézás a gasztronómia Forma–1-e. 

Az emberi tényező mellett nagy szerep jut az új technológiákról alkotott tudás jó hangulatú versenyeztetésének, bemutatásának is. Amellett, hogy a lelkes barista természetesen elengedhetetlen (üdvözöljük a cégnél veteránnak számító Dominiket, aki a mi kávéinkat készítette), a technológia, az izgalmas, minőségi alapanyagok és a sci-fibe illő berendezések ismerete, a tudás és a szüntelen kutatás is részei ennek a kávézási élménynek. 

Ne nézzünk ferdén a csodálatosan szép, fabetétes kávégépre, a furcsa őrlőkrekonyhai mérlegekre, időzítőkre, inkább figyeljünk jól arra, hogy a különböző kávéfajták, az elkészítési mód és a hőmérséklet mennyire más ízeket fed fel ugyanabban az italban. Hála a stabil recepteknek, a biztos kezű baristának, a prémiumminőségű alapanyagoknak és gépeknek, a kávé nagyon konzisztens, eszpresszónknak vagy cappuccinónknak teljesen ugyanolyan íze van hétfőn, mint pénteken. 

Szóval azt tudjuk mondani, hogy a siker itt tényleg szenvedélyből fakad, ami jó, az jó, a haszon pedig ennek következménye. Ha betérünk a Coffee Worksbe, akkor ne csak sima koffeintámogatást várjunk, ami továbblendít minket a napunkon, hanem kicsit engedjük el a fantáziánkat, és élvezzük, ahogy ennek hatására a különböző kávék íze kinyílik a szánkban.

Címkék

Elérhetőségek

Coffee Works 1093 Budapest, Csarnok tér 3. Facebook-oldal