Bréking / gasztró

Bréking / éjszakai élet

szerkesztés

Az Utas és holdvilág egyik szereplője inspirálta a legújabb magyar gint

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 09. 09. 15:54

A Mrs Millicent a prémium pálinkáiról ismert Bestillo főzdéjéből került ki két év kísérletezés után. Az újhullámos gin ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne.

A gin az utóbbi évek egy vezető italfajtája lett, ami mellett a Bestillo sem mehetett el szó nélkül, s két év kísérletezést követően megszületett a Mrs Millicent speakeasy gin. A név sokaknak ismerős lehet, ugyanis Szerb Antal legismertebb regényének egyik karaktere ihlette. Millicent Ingram egy gazdag amerikai fiatal nő, aki művészettörténetet tanul és tanulmányútra érkezik Európába. Ott találkozik a regény főhősével, Mihállyal. Fesztelen, lendületes, naiv és üdítő. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői.

Fotó: Mrs Millicent

„Már nagyon régen szerettem volna, hogy legyen ginünk, de érthető módon Gábornak időre volt szüksége, hogy a pálinka mellé »beengedjen« egy új terméket.” – mondta Czakó Mónika, a Bestillo tulajdonostársa. „Viszont az izgalmas kísérletezés ígéretén túl az is segített a döntésben, hogy a téli időszakban is fontos, hogy leköthessük kapacitásainkat. A ginhez használt friss citrusok akkor elérhetőek, amikor a pálinkafőzés friss alapanyagai már nem; ezáltal folyamatosan alkothatunk.” 

Fotó: Mrs Millicent

A Mrs Millicent elsőként a Bortársaságnál volt kapható, de időközben már egyre több helyen – éttermekben, bárokban, boltokban –, valamint online is elérhető.

Hasonló tartalmak

Admin mode