Szeptember 1-jén kis csemegeüzlet nyitott termelői sajtokkal és kolbászokkal, minőségi finomságokkal nem messze a Hűvösvölgy villamos-végállomástól, a Náncsi Néni étteremmel átellenben. A Kamra Csemege nemcsak bevásárlásra, lazulásra, kávézásra is jó, és a folyton rohanó, de egészségtudatos életmódra törekvő helyieknek is kínálnak alternatívát.

A boltocska helyén korábban is hasonló profilú vállalkozások működtek, de valamiért sosem jártak nagy sikerrel. A Kamra családi vállalkozásban apa-fia, annak barátnője és barátok is részt vesznek, akik hűvösvölgyi lakosként szerettek volna a környéken egyeduralkodó nagyáruházak képest valami újat, mást nyújtani, és olyan termékeket beszerezni és a helyieknek kínálni, amiket máshol nem nagyon lehet kapni.

Ennek legfontosabb szempontja a minőség volt, ami egyrészt kis manufaktúrák, őstermelők termékeit, válogatott borokat, kézműves söröket, többek közt a Békési Finomságok füstölt húsáruit, kolbászait, Kaldenekker lekvárokat, debreceni kézműves sajtokat, a XXII. kerületben termelt csiliszószt, Vecsésről érkező savanyúságot és szörpöket takar, másrészt nagyobb márkák prémiumtermékeit (például a Coca-Cola kisszériás, gyógynövényes italát), valamint megbízható helyekről származó zöldséget, gyümölcsöt.

Utóbbiért Gábor felel, akinek több évtizedes tapasztalata zöldséges bizniszben: a Fővám téri, Fehérvári úti és Rákóczi téri piacokon (illetve a rövid életű Tamás bátya kunyhója nevű termelői kezdeményezés résztvevőjeként Kelenföldön) gyűjtött tapasztalatot, és kiépített egy kiskertekből, családi kertészetekből álló, megbízható beszerzési láncot. Őket személyesen ismeri, és bár a Nagybanin keresztül szerzi be tőlük az árut, tudja, honnan érkezik a gyümölcs, zöldség, és hogy a jó minőség stabilon tartható. Mindent előtesztel, hogy csak friss, jó áru kerüljön a pultra.

A boltban kapható termékekből helyben készített finomságok is kaphatóak, például szendvicsek (nagyon finom a szilvalekváros-kolbászos hagymalekvárral megspékelve, de van serrano sonkás és sajtos is) és olyan egészségtudatos harapnivalók, gyümölcstálak és zöldségnasik, amiket a helyben kapható szezonális hozzávalókból állítanak össze (ilyen a mézzel leöntött dinnyetál, a szeletelt répa-uborka kombó, de szoktak salátákat és árulni 7-800 Ft-ért). Smoothie-kat is készítenek kérésre, attól függően, milyen szezonális, friss gyümölcs-zöldség kapható épp – ahogy a joghurt minibowl-ban is folyton változnak a gyümölcsök, most a málna után a barack következik.

Az üzlet külcsínjére is sokat adtak, és gondosan összeválogatott rusztikus régiségekkel rendezték be. Szuper, hogy kapható közepesen világosra pörkölt, 100% arabica specialty kávé (a pörkölő a Perla Coffee), amivel le lehet telepedni a teraszra helyezett asztalokhoz; egy borász által összeállított, impozáns borválaszték is rendelkezésre áll, egyelőre csak palackkal – kényelmes borozgatásokra akkor lehet majd sort keríteni, ha hátsó udvart rendbeteszik, és beülős közösségi helyként megnyitják majd a helyiek előtt – ez várhatóan tavasszal meg is történik majd.

Címkék

Elérhetőségek

Kamra Csemege 1029 Budapest, Ördögárok utca 69. Facebook-oldal