Van egy sétány Budapesten, amelyről gyakran megfeledkezünk, és amikor újra macskaköveit járjuk, felesküszünk rá, hogy mostantól gyakrabban ellátogatunk oda. A Gellért-hegy legtetején, a természetvédelmi terület szívében, eszméletlen panorámával körülölelve – a Citadella sétányra ideje, hogy ne csak mint turistacélpont gondoljunk.

A jó dolgokért meg kell küzdeni – szól a mondás, és ez valahogy igaz a Citadella tőszomszédságában található sétányra is, lévén egy budai hegy tetején húzódik. Fel kell csalni az embereket a hegytetőre – mesélik a sétány kínálatának menedzserei, akik azon dolgoznak, hogy még tökéletesebben lehessen élvezni a kicsit mindig szeles klímát és a bájos kilátást.

A főváros legmagasabban elterülő sétányának megközelítése gyalog a legnépszerűbb, hiszen csodás zöld ösvényeken vezet az út a Szent Gellért tértől a csúcsig. Menet közben pedig már érdemes eltöprengeni azon, melyik bódé finomságát kóstoljuk meg, vagy még inkább mivel kezdjünk! Egy kicsit magyaros, hagyományos, egy kicsit klasszikus amerikai, mindenki talál valami kedvére valót a Citadella streetfood sétányán. Lángos azoknak, akik szeretnek tipikus finomságokat választani, hamburger a nagyobb étvággyal bíró túrázóknak, fűszeres édesburgonya a vegáknak, és fagyi – nos, hát mindenkinek. Az ételes standok illata belengi az utcát, nehéz, és hát nem is érdemes elmenni mellettük egy jó teszt nélkül. A jelenlegi étlap októberig biztosan marad, a későbbi cél pedig az, hogy a karácsonyi hangulatot is megeleveníthessék a sétányon.

Ha italokra szomjazunk, a Citadellove terasza gondoskodik igényeinkről. Kávé-, koktél- és limonádékínálatukban mindig találunk napszakhoz illő választást, a hétvégéken pedig a különböző boros kiállítók váltják egymást, és ízletes nedűikkel garantálják a felhők feletti fesztivál–életérzést!

Különleges panoráma és egy felüdülési pont, ha magunk alatt hagynánk egy kicsit a monoton várost. Megfordulnak itt a profi biciklisek, a kirándulásban megfáradt nagycsaládosok, a romantikára vágyó párok, a járvány idején pedig a home office-ból kicsit kiszakadni vágyó irodisták is befoglaltak egy–egy tökéletes spotot. A hangulatot esténként koncertek és utcazenészek dobják fel, az aktuális eseményeket a Citadellove Facebook-oldalán találjátok!

Címkék

Elérhetőségek

Citadellove 1118 Budapest, Citadella sétány Facebook-oldal