Múlt hét óta 8000 Ft-os pénzbírság jár, ha valaki nem takarja el az orrát és a száját a BKK járatain, mától a főváros több pontján maszkot oszt a BKK az utasoknak.

Múlt héttől 8000 Ft-os helyi bírság jár annak, aki nem hord maszkot a közösségi közlekedés járatain. Ma reggeltől a BKK a főváros több pontján oszt ingyen maszkot. Az egyszer használatos orvosi szájmaszkot a BKK dolgozói öt forgalmas metróállomáson osztják: a Deák Ferenc téren, a Kálvin téren, a kelenföldi vasútállomásnál, a Keleti pályaudvarnál és a Széll Kálmán téren. A BKK szerint a napokban megszigorított ellenőrzésnek köszönhetően újra szinte mindenki visel maszkot a budapesti tömegközlekedésben. 

Péntektől nemcsak a BKK járatain, Budapest más közösségi helyszínein is kötelező lesz a maszkhasználat – mozikban, színházakban és hasonló intézményekben, boltokon, piacokon és társasházi közgyűléseken. A szabályszegők 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatóak, az üzletek tulajdonosai pedig 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphatnak.

Címkék