Reformáld meg te a turizmust, íme egy verseny, ahol a nyeremény akár az ötleted megvalósítása! A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány innovációs versenyt hirdetett szeptemberben, és arra buzdítja az egyetemistákat, hogy szálljanak be a turizmus forradalmasításába!

A leginnovatívabb ötletek mindig szükség idején születtek, vallják a CheckINN szervezői, ezért nem volt kérdés, hogy idén másodszor is megszervezik a  felsőfokú szakképzésben résztvevő diákoknak szóló versenyüket. A belföldi turizmus nyitott az új irányokra, a friss ötletekre, a jövőbemutató fejlesztésekre. A CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyre négy kategóriában lehet pályázni, és nem csak turizmusos hallgatók indulhatnak.

A háromfős csapatból minimum egy tagnak szükséges a turizmus területén tanulmányokat folytatnia, a többi csapattag érkezhet akár más szakról is – ha ugyanabban a felsőoktatási intézményben tanul, mint társai – hiszen a tapasztalatok alapján egy-egy marketing, vagy éppen informatika szakos hallgató tudása jól kiegészítheti a csapat munkáját. A pályázók a pályamunkákat a verseny online felületén keresztül adhatják be 2020. október 15-ig  az alábbi kategóriák egyikében:

  • szállodaipar–vendéglátás,
  • gyógy– és wellness,
  • aktív turizmus,
  • MICE témakör 

A verseny logikáját megfordítva, idén az első fordulóban kell egy nagyon rövid, maximum 3 perc hosszúságú „elevator pitch” jellegű videót benyújtani, amelyben a csapat röviden ismerteti magát, illetve az ötletük lényegét. A szervezők kifejezetten felhívják a figyelmet arra, hogy a videó bármilyen eszközzel készülhet – akár mobiltelefonnal is, nem a videó képi minősége alapján döntenek a bírálók a továbbjutásról. Azoknak csapatoknak, amelyek továbbjutottak, egy innovációs stratégiát kell készíteniük, amihez érdemes az egyetemi szaktanárok segítségét és mentorálását kérniük. Az innovációs stratégiának nincsenek formai követelményei, de tartalmaznia kell az innováció erőforrásigényeit, piacméretét, profit– és megtérülési, illetve marketinglehetőségeit.

Az izgalmas ötletversenyben milliós fődíjakat zsebelhetnek be a hallgatók, a kategórianyertes csapatok 3-3 millió forint jutalomban részesülnek, továbbá közönségdíj is lesz. A nyertes csapatok a Turizmus Gálán vehetik majd át díjaikat 2021. február 1-jén.

Címkék

Elérhetőségek

CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny Facebook-oldal Weboldal