A kötelező szünet után augusztus 20-án a Ludwig Múzeum is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, háromféle kiállítás érkezik.

Augusztus 20-tól ismét látogatható lesz a Ludwig Múzeum, ráadásul a jeles napon a belépés ingyenes. Először az Időgép címre hallgató, a múzeum gyűjteményéből válogatott kiállítást nézhetjük meg, amely a tervezett szeptember elsejei dátum előtt, már a nyitástól kezdve megtekinthető lesz. A tárlat az elmúlt időszak tanulságaira reflektál, a kiállított darabok olyan időgépeknek tekinthetők, melyek mentális utazásra hívják a nézőket, így a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják eléjük.

Nem sokkal később, szeptember 4-től az Egyensúlyban című kiállítás nyílik meg az Art Collection Telekom gyűjteményéből, amely arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban. A válogatásban leginkább kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek.

Október 10-től pedig a Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve lesz látogatható. A hálózati ábrák és struktúrák a csúcstechnológia felhasználásával szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.

Címkék