Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Nyaralóhangulatban a városban – 6 laza street food hely egyedi ízekkel

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 07. 31. 13:03

Nyaraláskor az ember egész nap csak falatozna, minden helyi különlegességet megkóstolna. De mihez kezdj akkor, ha idén nyáron a fővárosban ragadtál? Járd végig itt a leglazább helyeket, ahol egyszerű mégis nagyszerű falatok várnak az argentin empanadától egy jó nápolyi pizzáig – szinte felérnek egy nyaralással. Íme 6 szuper street food hely újra nyitva – a Coca-Cola Magyarország ajánlásával. Élvezd az ízeket jobban, mint valaha!

Empanada Story

Ha azt hallod, hogy argentin konyha, te is automatikusan a marhasteakre gondolsz? Ha ellátogatsz az Empanada Storyba, biztosan az empanada, a legtradicionálisabb argentin étel fog innentől eszedbe jutni ilyenkor. Ez az étel a pizza helyi megfelelője, egész Dél-Amerikában népszerű. Nem nagy, mégis nagyon laktató, és gyakorlatilag bármit bele lehet tölteni a tésztájába. Az empanada mellett egyéb argentin ételeket is megkóstolhatsz itt – például tejkaramellával készülő édességeket. Az Empanada Story üzletvezetője Argentínában született, de a csapat nagy része is egyenesen a dél-amerikai országból érkezett hozzánk, vagyis pontosan tudják, milyenek a tökéletes argentin ízek.

„Az elmúlt, kihívásokkal teli hónapokban az volt a fő cél, hogy túlélje az étterem, és minden munkatársunknak legyen megélhetése – mondta Nagy Miklós, az étterem vezetője. – Az újranyitással együtt egy új termékvonallal készülünk, egy új reggeli alternatívát is bevezetünk, illetve argentin péksüteményeket fogunk kínálni helyben fogyasztásra és elvitelre is.”

Espinosa David Abelardo (Empanada story)

Fotó: Coca–Cola Magyarország

Cím: 1065 Budapest, Nagymező u. 34.
Facebook
Web

Devil’s Prézli

A Lövőház utcai Devil's prézli rántott húsos szendvicseket kínál, a szendvicseket többféle morzsában és húsból, választható szósszal, savanyúval, kétféle buciban kérhetjük. Akár magunknak is összeállíthatjuk a szendvicsünket, de persze vannak bevált kombinációk, és a húst szeletben is hazavihetjük. A hagyományos ízeket kedvelőket madársalátával és coleslaw-val töltött rántott húsos szendviccsel várják, de olyan extra összetevőket is kitaláltak, mint például a csemegeuborka-lekvár vagy a grillpaprikaragu.

„Az elmúlt időszakban a rántott húsos szendvicseinket emeltük egy még magasabb dimenzióba. A tavaszi-nyári étlap új sült húsos (grillcsirke, grilltarja), sajtos szendvicsekkel (camembert) és még szélesebb vegetáriánus kínálattal bővült. Szerencsére a vendégek nagyon szeretik, hiszen mindig frissen készítjük” – mondta el az újranyitással kapcsolatban Boros Gábor, az étterem vezetője.

Petrovics Gábor (Devil’s prézli)

Fotó: Coca–Cola Magyarország

Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 25.
Facebook
Web

CHE CHE Bistro and Cafe

A CHE CHE – mely a körúti egysége mellett sokaknak a fesztiválokról food truck-ként is ismerős lehet – úgynevezett nemburgerekre szakosodott. A nemburger rozslisztből készült, a hamburgerzsömlénél tömörebb, így laktatóbb bucit jelent, közte grill-lapon pirult feltétekkel. A feltétek között ott találjuk például a kecskesajtot, a thai csirkét és a steaket is.

„A tavaszra tervezett újdonságainkat egy kis késéssel tudtuk bemutatni, de már megtalálhatóak az étlapunkon a vegetáriánus és vegán étrendbe is beilleszthető nemburgereink szejtánnal. A húsevőknek egy új kacsás szendviccsel is készültünk az újranyitásra” – mesélt az újdonságokról Fehér Dávid, a Che Che Bistro vezetője.

Tökéletes indító helyszín az éjszakához, ahol a nemburgert egy finom kézműves házi sörrel kísérheted!

Simon Tibor (CHE CHE)

Fotó: Coca–Cola Magyarország

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 56.
Facebook
Web 

MAG kert

A MAG kert Kelenföldön vár rád minőségi ételekkel és italokkal. A hatalmas kertben sörpadok, függőágyak, napernyők, virágok, este pedig kellemes fények adják meg az alaphangulatot. Rossz idő esetén persze a hangulatos beltéren is lehet fogyasztani. A BBQ szerelmesei igazi ínyenc falatokra lelhetnek, a minőségről egy hatalmas smoker és egy kiváló BBQ szakács gondoskodik. A kültéri pingpongasztal mellett le lehet mozogni a kalóriákat, de ha csak egy sört vagy limonádét innál meg és egy kis nyugira vágysz, akkor is jó helyen jársz.

„Már nagyon vártuk a vendégeinket, hogy újra eljöjjenek hozzánk. Igyekszünk folyamatosan az igényeihez igazítani az aktuális kínálatunkat, és próbálunk mindenki számára kényelmes és biztonságos körülményeket biztosítani a MAG kertben” – mesélte az újranyitásról Bán András, az étterem vezetője.

Lehel Márk (Mag kert)

Fotó: Coca–Cola Magyarország

Cím: 1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 3.
Facebook

Moto Pizza

A Kazinczy és a Király utca sarkán, a legendás Wichmann kocsma helyén nyílt Moto Pizzában olasz alapanyagokból, Nápolyból érkezett kemencében készülő pizzákat ehetünk. A pizzákat mindig frissen sütik, semmi fölös fakszni, csak minőségi alapanyagok és egyszerű, de annál szerethetőbb végeredmény. A pizzánkat természetesen elvitelre is kérhetjük, de érdemes minél előbb elfogyasztani, mivel a nápolyi pizza pont tíz perccel az utánig a legfinomabb, hogy kivették a kemencéből, és a tányérunkra – vagy a Moto esetében a környezetbarát kartonlapunkra - került. Az újranyitással kapcsolatban Nagy Patrik, a Moto Pizza pizzamestere csigázta fel az érdeklődésünket

„Négy új pizzával bővítettük az étlapot a karantén előttihez képest, és szezonális pizzával is készülünk a következő hónapban. Igyekszünk minél több új ízt és lehetőséget kínálni a vendégeinknek.”

Molnár Szabolcs Máté (Moto pizza)

Fotó: Coca–Cola Magyarország

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy u. 55.
Facebook

Mindenem 

A Múzeum körúton találjuk a Mindenem éttermet, ahol kiadós brunch-csal indíthatjuk a napot, vagy finom szendvicsek közül válogathatunk, ha csak beugranánk egy kis harapnivalóért. Ebédre hétről hétre változó két- és háromfogásos ebédmenük közül választhatunk. A hagyományos magyar fogások mellett egészségtudatos opciókat is kínálnak, mint például a chiapuding, a kókusztejes zabkása házi granolával vagy a búzafűlé. Mindig tartanak húsmentes opciókat a vegetáriánusoknak, elviteles dobozaik pedig környezetbarátok.

„Folyamatosan igyekszünk az új helyzet szülte igényekhez igazodni, de az alapkoncepciónk változatlan marad. Jó minőségű alapanyagokkal dolgozunk, a higiéniás előírásoknak megfelelően fertőtlenítjük az éttermet és a teraszt, és nagyon várjuk a vendégeinket” – mondta el Tóth Renáta, a Mindenem vezetője a járványhelyzet utáni nyitásról. 

Tóth Renáta (Mindenem)

Fotó: Coca–Cola Magyarország

Ha Budapesten sétáltok, ezen éttermek plakátjaival is találkozhattok az utcákon. A hirdetéseket a Coca-Cola készítette a vendéglátóhelyek számára, reklámra ugyanis a vendéglátóhelyek nagy része most nem tud költeni, miközben a nyilvánosságra óriási szükségük van. Térj be Te is a kedvenc éttermedbe, vagy próbálj ki olyat, amelyben még nem jártál!

Kedvenc éttermed jobban vár, mint valaha!

Az újraindulás időszakában a koronavírus által egyik leginkább sújtott iparágnak, a vendéglátói szektornak jobban elkél a segítség, mint valaha. Az éttermek nagy része a tavaszi hónapokban zárva tartott, és ezért bevételük sem volt. Ezért a Coca-Cola Magyarország több mint 430 fővárosi és vidéki éttermi partnere számára személyre szabott hirdetéseket – plakátokat, online hirdetéseket és éttermi reklámanyagokat – készített el, és helyezett ki országszerte. Válassz egyet a résztvevő éttermek közül, és segítsd te is kedvenc éttermed – vagy fedezz fel újakat! 

Hasonló tartalmak

Admin mode