Elkészültek a konkrét tervek, és az időpontja is megvan a belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítási tervnek. A hosszú távú cél az, hogy egy élhetőbb, kellemesebb lakókörnyezetet legyen Belső-Erzsébetváros, ahol kevesebb az autó, az átmenő forgalom és több a zöldfelület, jobb a levegő. A 3 hónapos tesztüzem alatt várják a konstruktív véleményeket, tapasztalatokat.

Egyenlőre kísérleti jelleggel, három hónapos időtartamra, augusztus 10-e és október 31-e között forgalomcsillapítást vezet be Belső-Erzsébetvárosban az önkormányzat. Ez azt jelenti, hogy egyes utcák forgalmi rendje megváltozik: lesz olyan utca, ahol a forgalom iránya módosul, lesz olyan, ahová nem lehet majd behajtani. Ugyancsak forgalomtechnikai okok miatt Belső-Erzsébetváros mintegy 2000 parkolóhelyéből 120 megszűnik.

Ezzel párhuzamosan az önkormányzat több olyan intézkedést tervez bevezetni, amelyek könnyítik a területen élők parkolását. Várhatóan augusztus végén döntenek arról, hogy a terület magasabb parkolási díjzónába kerüljön, vagyis drágább legyen a parkolás, ami az idelátogatókat a parkolóházak használatára ösztönzi, de a kizárólag az itt lakók számára fenntartott parkolóhelyek ötlete is felmerült.

Ebben a leírásban látható, hogy mely utcákat hogyan érint a változás. A megszűnő parkolóhelyekről itt található a térkép.  

Címkék