A július 23–29. közötti hét napra ismét igyekeztünk úgy válogatni a nektek a budapesti és környékbeli programok közül, hogy minden egyes napra jusson olyan lehetőség, amivel tartalmasabbá tehetitek a nyaratokat, ha kimozdulnátok otthonról. Feldmár Filmklub, mezőségi táncház, jóga a Füvészkertben, Strandok Éjszakája, Major Feszt – hogy csak néhányat említsünk.

Július 23., csütörtök

Július 23. és 26. között rendezik meg az első Major Fesztet Verőcén – közel 50 programmal, színházi előadásokkal, irodalmi műsorokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a szervezők a kultúrára éhes közönséget a festői szépségű Völgy Majorban.

További infók

Tizedik stúdióalbumával ünnepli fennállásának huszadik születésnapját az egyik legnépszerűbb hazai jazz-zenekar, a kétszeres Fonogram-díjas Balázs Elemér Group. Erre utal a zenekar legújabb lemezének címe is, amelyre a zenekar minden tagja írt egy–egy dalt. A Celebration 20 & 10 című albumot a Várkert Bazárban mutatják be.

További infók

Július 24., péntek

Július 24. és 26. között a vegán burgereké lesz a főszerep a Flow specialty kávézóban, ezen három nap alatt kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával készült hamburgereket kóstolhatunk, melyekből például az is kiderül, hogyan muzsikál együtt a paraj és a quinoa, vagy éppen a cékla és a ribizli.

További infók 

A július 24-i Feldmár Filmklubban Andrej Zvjagincev Szeretet nélkül című filmjét nézhetjük meg a Bem moziban. A vetítést követően Novák Alexa, Váradi Csilla és Tóth László pszichológusok beszélgetnek egymással és a nézőkkel.

További infók 

Szintén pénteken Egyedi Péter egyszálgitáros szerzői esttel érkezik a Budapest Parkba, ahol a Mmamt (Mindenkinek megvan a maga története) projektjének dalait fogja előadni, melyek közt várhatóan újak is felcsendülnek, hiszen a tervek szerint ősszel érkezik a második Mmamt-lemez.

További infók

Július 25., szombat

Július 25-én már másodjára rendezik meg idén nyáron A Séták Éjszakáját, amit ezúttal közösen szervez a Budastep, az Imagine Budapest és Hosszúlépés. Járunk? csapata. Ezen a napon késő délutántól éjszakába nyúlóan járhatjuk a város utcáit, tereit, megismerve azok legféltettebb titkait és történeteit.

További infók

Július 25-én akusztikus koncerttel ünnepli születésnapját Frenk az ELLÁTóház színpadán. Frenket többek közt a Quimby-ből és a Budapest Bárból is ismerheti a közönség, de 2005-ben saját zenekart is alapított, legutóbbi lemeze pedig 2020 elején jelent meg Tudom kivagyok címmel.

2020-ban rendezik meg 11. alkalommal a Strandok Éjszakáját, melynek keretében a fürdők meghosszabbított nyitvatartással és külön erre az alkalomra szervezett programokkal várják a vendégeket. Budapesten és környékén az Aquaworld Resort Budapest Hotel És Élményfürdő, a MoM Sport Uszoda és Sportközpont és a Lupa Beach vesz részt a Strandok Éjszakáján.

További infók 

Július 26., vasárnap

A Kortárs Építészeti Központ Városi Sétáinak egy része idén új irányt vesz. Az eseménysorozat által a 2021-es Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjának, az Othernity-nek a középpontjába helyezett 12 budapesti épületbe engednek betekintést. Július 26-án Mónus Noémi építész vezetésével a Déli pályaudvar kerül sorra.

További infók

Július 26-án önálló táncházat rendeznek a Budapest Parkban, ahol Berecz István, a Fölszállott a páva c. népzenei-néptáncos vetélkedő szólótánc kategóriájának korábbi győztese, a Fonó népzenei igazgatója lesz az este házigazdája. A talpalávalóról a több generációból álló, főképp magyarpalatkai zenét játszó táncház zenekar, a Budapest Mezőségi Band fog gondoskodni.

További infók

Július utolsó vasárnapját ismét virágok és növények közt tölthetjük az ELLÁTóházban. A július 26-i Kiskertpiacon a növények mellett lesznek illatos natúr kozmetikumok, és a nyári hangulat természetes öltözékkiegészítői, dizájnkellékei is.

További infók

Július 27., hétfő

Július 27. és 31. között szülinapi és támogatói vásárral ünnepli negyedik születésnapját a RisoPlant a Közben Stúdióban, ahol növényekkel és grafikai termékekkel megpakolt környezet fogad majd mindenkit, aki vásárlásával támogatná a márka fennmaradását.

További infók

Július 28., kedd

Új fazonnal tér vissza a PINKPONILO biopamutpóló-workshopja július 28-án, ráadásul kezdők is bátran jelentkezhetnek, hiszen a foglalkozáson külön figyelmet szentelnek a varrógépek megismerésének, a különböző géptípusokat is ki lehet majd próbálni. A ruhadarabot Burány Vera (a MOME-n végzett divattervező) tervezte, s mint workshopvezető fogja segíteni a résztvevőket lépésről-lépésre.

További infók

Július 28-án a Bohemian Betyars húzza majd a talpalávalót az Akvárium Klub teraszán, ahová akusztikus, Utcabetyár című műsorával érkezik a hazai folk punk alighanem legnépszerűbb zenekara.

További infók

Július 29., szerda

Július 29-én folytatódik a BEAC jógasorozata a Füvészkertben, a különleges növények által övezve Tölgyesi Írisz (Jóga Róka) vezetése mellett gyakorolhatjuk a dinamikus vinyasa flow jógát.

További infók

Címkék