A Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán nagyon jól szerepeltek a hazai épületek: két arannyal és öt ezüsttel jutalmaztak bennünket. A nyertes épületek közül több Budapesten található.

Először az Octogon adott hírt arról, hogy az 1951-es alapítású Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán szép magyar sikerek születtek.

Összesen hét magyar épület kapott díjat valamelyik kategóriában: két aranyat és öt ezüstöt. A világ egyik legrangosabb nemzetközi versenyének zsűrijébe idén 31 ország 63 szakembere került be, akik valamennyien az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatának képviselői. Az ingatlanokat négyféle szempont alapján versenyeztették: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, az építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama.

A Budai Vigadó - Hagyományak háza a Heritage kategória aranyérmét nyerte el, ebben a mezőnyben lett második a Gül Baba Türbéje, ami azonban szintén nyert egy aranyat is, méghozzá a Public Infrastructures/Amenities néven futó kategóriában. A Sustainable Development kategória II. helyezettje lett az I. kerületben található Ecodome irodaház, míg a Váci úton lévő Promenade Gardens az Office kategória másodikja lett. 
 
A további részletekről és nyertesekről itt olvashatsz.  

Címkék